Kadın güçlenirse Türkiye güçlenir

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından önceki akşam Sheraton Hotel’de ‘Kadının 2020’deki Gündemi’ paneli  düzenlendi.

Kadın güçlenirse Türkiye güçlenir

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, buradaki konuşmasında söz konusu organizasyonda oluşacak sinerjinin kelebek etkisine dönüşerek kadının güçlenmesini sağlayacağına inandıklarını belirterek, ‘’Biliyoruz ki, kadın güçlenirse Türkiye güçlenir” dedi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ise, kadınların ekonomiye katılmasının sosyal devlet anlayışından öte atıl olan bir gücün ekonomiye kazandırılması anlamında önem taşıdığını kaydetti.

FARKINDALIK ARTIRILMALI

Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem de, kadınların hayata tutunabilmeleri ve güçlenmeleri için çok sayıda çalışmanın içerisinde yer aldıklarına dikkati çekerek, ‘’2020 yılında ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için 4 temel strateji oluşturduk. Önümüzdeki iki yıl için KAGİDER ‘4T Modeli’ ile yola çıkacak. İhtiyaç analizlerine göre, tarım, teknoloji, toplum ve ticaret ana başlıklarını belirledik” diye konuştu. YANINDAYIZ Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşildere ise, kadın hakları sorununun tamamen bir erkek konusu olduğunu ifade ederek, erkeklerin farkındalığını artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabileceğini düşündüklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X