Kadın istihdamı masaya yatırılacak

Kadının Güçlenmesi Bursa Plaformu tarafından iş dünyasında kadının konumunun konuşulacağı ‘Gücümüz Eşitliğimiz’ paneli düzenlenecek.

Kadın istihdamı masaya yatırılacak

ASLIHAN AYDIN

Yeşim Tekstil, Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) koordinatörlüğünde oluşturulan platform tarafından, 20 Eylül’de gerçekleştirilecek panelde firmalar ve sivil toplum örgütleri kadın istihdamı konusundaki örnek uygulamaları paylaşacak.

Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, Marigold Otel’deki basın toplantısında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yaptığı araştırmalara göre Türkiye’de kadın istihdamının çok geride kaldığını ve diğer ülkelerle kıyaslandığında son sıralarda yer aldığını söyledi.

Örgütün, 2030 itibarıyla kadın erkek eşitliği sağlanabilirse ekonomide yüzde 12’lik bir büyümenin gerçekleşeceğini açıkladığını hatırlatan Cesur, platform olarak Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı firma sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

ÖRNEK UYGULAMALAR PAYLAŞILACAK

Cesur, çalışmalarını 20 Eylül’de BUSİAD EVİ’nde gerçekleştirecekleri panel ile sürdüreceklerini belirterek, “Çok değerli konuşmacıların geleceği toplantımız olacak. Her bir firma kendi alanında bu konuda neler yapıyor onları anlatacak. Birinci oturumda sivil toplum örgütleri bizlerle beraber olacak. İkinci oturumda ise örnek uygulamaları olan firmalar yer alacak” diye konuştu.

KADIN OLMADAN OLMAZ 

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay da, kadınların hak ettikleri yeri bulması için çalıştıklarını ifade etti. BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın ise, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yayılması ve cinsiyete duyarlı politikalar geliştirmenin önemine değindi. Yalçın, “Bu sorun sadece kadınların değil, toplumun sorunu. Türkiye’nin 2023 hedefine kadın olmadan ulaşması çok zor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X