2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, aralık ayı toplantısını WEPs imzacısı ve platform üyesi Beyçelik Gestamp’ın merkez fabrikasında gerçekleştirdi. Toplantıda platform üyelerine firmayı ve faaliyet alanlarını tanıtan Beyçelik Gestamp İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Elif Seyhan Aksoy, Beyçelik’in cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının 5 lokasyon ve 7 fabrikada faaliyetlerini sürdüren şirketin tüm lokasyonlarında ilgili tüm alanlarında eş zamanlı olarak kendine yer bulduğunun altını çizen Aksoy, her kademeden çalışanın üyesi olduğu Eşitlik Komitesi’nin çalışmaları ve 2020 yılı hedefleriyle ilgili de konuklarını bilgilendirdi.
Toplantıda konuşan Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, platform üyelerine kapılarını açan Beyçelik’e teşekkür ederek, kadının güçlenmesi alanında yaptıkları güzel çalışmalar için kendilerini kutladı. 2019 yılının bu son toplantısında platformlarının bir yıldır yaptığı çalışmaları da değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Cesur, “Platformumuz bu yılı çok verimli geçirdi. Hep birlikte iş birliği ve güç birliği ile ses getiren birçok çalışmaya imza attık. Platformumuzun BM Global Compact’ın haziran ayında New York’ta yapılan toplantısında en iyi örnek çalışmalardan biri olarak aktarılması bizi çok mutlu etti. 2020 yılında da hayata geçirmek istediğimiz pek çok projemiz var. Yeni yılda yine hep birlikte hareket ederek bu projeleri hayata geçireceğiz.” diye konuştu.
Platform üyeleri 2019 yılını yılı pasta keserek uğurladı
Toplantıya katılan platform üyeleri pasta keserek 2019’u hep birlikte güzel dileklerle uğurladı. Her ay WEPs imzacısı ve platforma üye olan bir firmayı ziyaret eden üyeler, firmanın kadın istihdamı konusundaki çalışmalarını dinleyerek firmalar arası öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çerçevede platform üyeleri daha önceki aylarda da Yeşim, TOFAŞ, Borçelik, Chassis Brakes ve Coca – Cola İçecek firmalarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları dinlemişti.
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu hakkında;
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa’ya taşımak ve iş dünyasında Bursa’yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere 2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kuruldu.
BM Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bursa Platformunda, farklı sektörlerden 31 WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) imzacısı firma yer alıyor.
Platform, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgili paydaşları bir araya getirerek firmalar arası öğrenme süreçlerini desteklemek, kadının güçlenmesi prensiplerinin ülke çapında yayılımını sağlamak, iş dünyası olarak aile içi şiddete karşı ortak bir politika geliştirmek ve böylelikle de etkiyi arttırmak üzere çalışmalar yürütüyor.