Kadınlar için şifa deposu! Mucize meyve

Dr. Kalpana Gupta, cranberry’nin (turna yemişi) dünya çapında antibiyotik kullanımını azaltabilceğini açıkladı.

Kadınlar için şifa deposu! Mucize meyve

Cranberry (turna yemişi) suyu tüketimi, kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtilerini neredeyse %40’a kadar azaltabiliyor.

Cranberry (turna yemişi), proantosiyanidin (PACs) gibi bakterilerin tutunmasını ve enfeksiyon oluşturmasını önleyici bazı bileşenler içerir. Bu da cranberryde (turna yemişi) sağlığınız konusunda size destek olabilecek çeşitli ve seçkin bileşenler olduğu anlamına geliyor. Bu seçkin bileşenlerden, cranberry (turna yemişi) suyu ya da kuru cranberry gibi, cranberrynin (turna yemişi) çeşitli hallerini tüketerek faydalanmak mümkün. Öte yandan cranberryler (turna yemişi) ve idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili yapılan araştırmaların çoğunda meyve suyu olarak kullanılmıştır.

American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlanan araştırmaya göre; her gün 240 mL (yaklaşık bir su bardağı) cranberry (turna yemişi) suyu tüketimi, kadınlarda tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu belirtilerini yaklaşık %40’a kadar azaltabiliyor.

Boston Üniversitesi Tıp Profesörü ve İnfeksiyöz Hastalıklar Uzmanı Dr. Kalpana Gupta, araştırmayla ilgili olarak; cranberrylerin (turna yemişi) dünya çapında antibiyotik kullanımını azaltabileceğine inandığını ve tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu belirtileriyle problem yaşayan kadınlarda daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşama destek olabileceğini belirtti.

-turna-yemisi-antibiyotik-kullanimini-azaltiyor-2015-11-17_m.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X