Kadınlardan atık yağ projesine destek

Gemlik’te bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek ve atık yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla başlatılan Atık Yağ Toplama Kampanyası’na vatandaşların desteği sürüyor.

Kadınlardan atık yağ projesine destek

Kampanyaya son olarak Gemlik AK Parti Kadın Kolları teşkilatından destek geldi. 30 litreye yakın evsel atık yağ getiren AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz ve yönetimine, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz zeytinyağlı sabun hediye etti.

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, 1 litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekti. Evlerde ve iş yerlerinde lavaboya dökülen atık yağlar çevreye zarar verdiği için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan projeyle ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz.

Bunun sadece bir kampanya olarak değil, bir alışkanlık olarak benimsenmesi, bu atıkların biyodizel olarak değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X