Kalaşnikoflu soygun girişimi

Bursa’da bir şahıs, gelin arabası gibi süslediği otomobille kuyumcu dükkanına gelip soyguna kalkıştı.

Kalaşnikoflu soygun girişimi

ENVER AKASOY

Duaçınarı Mahallesi Vişne Caddesi’ndeki bir kuyumcu dükkanı saat 16.45’da eli silahlı bir kişi tarafından soyulmak istendi. Dikkat çekmemek ve plakalarını gizlemek için otomobilini gelin arabası gibi süsleyen Mustafa Özdoğan, Vişne Caddesi’ne gidince hemen planını uygulamaya koydu.

Araçtan elinde silahla inen Mustafa Özdoğan,  kuyumcu dükkanının kapısına dayanınca işyeri sahibinden para ve altınları istedi. Ancak, Öznur Topçu  soyguncuya direndi. 

Yaşanan boğuşmada uzun namlulu silah ateş alınca kuyumcu ayağından vuruldu. Yapılan ihbar üzerine Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Araştırma Bürosu ekipleri çok kısa sürede olay yerine ulaştı.

…Ve araştırma bürosunun sivil  ekipleri, soyguncuyu etkisiz hale getirmeyi başardı. Gözaltına alınan kalaşnikoflu soyguncunun çelik yelek giydiği görüldü. Zanlının üzerinden kalaşnikofa ait  4 de şarjör çıktı. 

Emniyette sorgulanan zanlının uzun namlulu silahı nereden bulduğu sorusuna yanıt aranırken, canı pahasına altınları vermeyen yaralı kuyumcu ise özel bir sağlık kurumunda tedavi altına alındı. 

Bu arada, boğuşma sırasında ateş alan silahtan çıkan kurşunların bazı araçlarda hasara yol açtığı da öğrenildi. 
 

busa-soygun-001.jpg
Fotoğraf: Bülent Civanoğlu / OLAY

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X