Kalburt Deresi`ndeki balık ölümleri korkuttu

İnegöl`ün Alanyurt Mahallesi Kalburt Deresi`nde yaşanan balık ölümleri tedirginlik yarattı.

Kalburt Deresi`ndeki balık ölümleri korkuttu
SADULLAH ORGAN
 
İnegöl’ün Alanyurt Mahallesi Kalburt Deresi’nde yaşanan balık ölümleri tedirginlik yarattı. Daha önceleri de toplu balık ölümlerinin meydana geldiğini ve hatta dereden su içen küçükbaş hayvanların öldüğünü anlatan Bekir Hamlakay, toplu balık ölümlerinin birkaç gündür devam ettiğini ileri sürdü.
 
Derelerin ıslahı konusunda daha öncede defalarca konuyu gündeme getirdiğini anlatan Hamlakay, ‘Geçtiğimiz yaz aylarında konuya dikkat çekmek için, Atatürk Bulvarı üzerinde afiş açıp imza topladım. Yaklaşık 20 bin imzalı bir dilekçe hazırlayıp, Büyükşehir Belediyesi’ne götürdüm. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya bisikletle gidip, 20 bin imzalı dilekçeyi Bakanlığa sunacağım. Artık derelere sahip çıkmamızın zamanı geldi. Balıkların ölümüne sebep olan sular Boğazköy Barajı’nda toplanıyor. Bu sulardan Yenişehir ovası sulanacak. Tehlikenin büyüklüğü ortada. Yetkililerden bu konuda daha fazla duyarlılık bekliyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X