Kaldırımlarına mal çıkarmayan esnafa teşekkür

İnegöl Belediye Meclisi’nin kaldırım işgallerinin önlenmesi hakkındaki kararı dünden itibaren yürürlüğe girerken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, karara uyan esnafa teşekkür etti.

Kaldırımlarına mal çıkarmayan esnafa teşekkür

13 ekipten oluşan 26 zabıta personelinin 2 Şubat Pazartesi gününden itibaren 21 mahallede denetimlere başladığını belirten Başkan Alinur Aktaş, “Yapılan denetimler neticesinde esnafımızın büyük kısmının meclis kararına uyduğu tespit edilmiştir. Ben kurallara uyan, bize ve vatandaşlarımıza yardımcı olan esnafımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız bu karardan duydukları memnuniyeti ifade ederken, bu konuda hassasiyet gösteren esnafa da teşekkür ediyor” dedi.

Yapılan denetimlerde yaya yolu işgali yaptıkları tespit edilen 39 dükkana para cezası kesildiğini bildiren Aktaş, tekrarı halinde idari para cezasının miktarı artırılarak anında ve yerinde müdahale edileceğini söyledi. 

Aktaş, “Tekrarı halinde maddi ceza ile birlikte ürünleri müsadere altına alınacak. Denetimler her gün devam edecek. Tekrar edenlere her defasında cezai işlem uygulanacak. Yaya yolunu işgal edecek unsurlar ve ürünlerin kaldırımlara konulmasına müsaade edilmemesi yönünde belediye meclisimizce oy birliği ile alınan karar titizlikle uygulanacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X