Kalın’dan ABD’ye İsrail yanıtı: Büyük felaket

İsrail’in kuruluşunun 70. yıldönümünü Twitter’dan kutlayan ABD Başkan Yardımcısı Pence’e yanıt Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan geldi.

Kalın’dan ABD’ye İsrail yanıtı: Büyük felaket

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail’in kuruluşunun 70. yılını kutlayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yanıt verdi.

İbrahim Kalın, ABD yönetimine cevabını sosyal medya mesajıyla verdi, “nakba” etiketini kullandı ve etiketin sonuna ünlem işareti koydu. “Büyük Felaket” anlamına gelen nakba, Filistinlilerin İsrail’in kuruluşu sonrasında geçen 70 senede yaşadıklarını anlatan bir simge olarak kullanılıyor.

 

 

ABD Başkanı Trump, “İsrail’den daha iyi bir dostumuz yok” diyerek İsrail’in kuruluşunun yetmişinci yılını kutlamış, Başkan Yardımcısı Pence de “İsrail’in anavatınında yeniden doğuş mucizesi dünyaya ilham kaynağıdır” demişti.

NAKBA GÜNÜ NEDİR?

Nakba Günü, Türkçe karşılığı talihsizlik günü anlamındadır. Nakba, Filistinliler açısından büyük felaket olarak olarak görülen İsrail Devleti’nin bağımsızlık ilanını ve ardından gelişen olayları nitelemek için kullanılır. Bu nedenle İsrail’in bağımsızlığını ilan ettiği tarih olan 14 Mayıs 1948 tarihini takip eden gün olan 15 Mayıs 1948 Nakba Günü olarak sembolleşmiştir

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X