Kaliteli üretimden taviz vermedik

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, önceliklerini kaliteli üretim yapmaya verdiklerini ve kaliteden taviz vermediklerini söyledi.

Kaliteli üretimden taviz vermedik

Akgün, 1991 yılında başladıkları kestane şekeri üretiminde hedeflerini yüksek tuttuklarını belirterek, böylece hem iç pazarda hem de dünya pazarında istikrarlı bir büyüme yakaladıklarını kaydetti. İç pazarda Kardelen ve Yaylacık markalarıyla, dış pazarda ise Cardelion markasıyla satış yaptıklarını ifade eden Akgün, önceliklerini kaliteli üretim yapmaya verdiklerini vurguladı.

Akgün, 2007 yılında sektörde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi alan ilk firma olduklarını hatırlattı. Kaliteli üretim için taviz vermediklerinin altını çizen Akgün, ‘’Şimdi de TSE tarafından verilen FSSC 22000 Belgesi’ni sektörümüzde alan ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Piyasada çok düşük fiyatlarla çikolatalı kestaneşekeri satıldığına işaret eden Akgün, ‘’Ham kestanenin kilosu 20 lirayı geçti. Çikolatanın kilosu 60 lira, şekerin kilosu da 6 lira. Ama piyasada kilosu 15-20 liraya çikolatalı kestane şekeri satılıyor. Bu ürünlerin çikolatalı kestane şekeri olması imkânsızdır” diye konuştu.

KURUMLAR DESTEKLEMELİ

Bursa’daki kamu kurumları, belediyeler, iş dünyası kuruluşları ve sanayicilerden şehre özgü bir ürün olan kestane şekerine sahip çıkmalarını isteyen Akgün, ‘’Kentimizde çok sayıda kestane şekeri üreticisi var. Üreticiler olarak, kentimize özgü bir ürün olan kestane şekerinin tanıtımına Bursa’daki kurumlarımızın da destek vermesini bekliyoruz. Kurumlarımız bunu kestane şekerini konuklarına ikram ederek veya hediye olarak götürerek yapabilirler” dedi. Yatırım yapmaya ve yeni pazarlar aramaya devam edeceklerine işaret eden Akgün, kestane şekerinin herkes tarafından sevilen bir ürün olması için çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X