Kalp hastalıklarından korunmanın yolları!

Kalp hastalıklarından korunmak için tavsiyelerde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nurtaç Özer, düzensiz beslenme ve sigaranın kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çekti

Kalp hastalıklarından korunmanın yolları!

Stresin hareketsiz yaşam tarzı, sigara kullanımı, diyabet, obezite, hipertansiyon, yüksek kolesterol gibi sebepler kalp hastalıklarının ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nurtaç Özer, “Günümüzde dünya nüfusunun yüzde 25’i kalp damar hastalıklarının etkisi altındadır. Dünya geneline oranla; ülkemizde kalp damar hastalıkları daha sık görülmekte ve tüm ölüm nedenlerinin yüzde 47,73′ ünü oluşturmaktadır” dedi.

İHA’nın haberine göre; kalp hastalıklarından korunmada düzenli beslenmenin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Dr. Özer, “Kalp, sağlıklı beslenme alışkanlığıyla hastalıklardan korunabilir. Düzenli beslenmede ana hedef 3 beyazdan uzak durmak gerekir; bunlar tuz, şeker ve hamurlu gıdalardır. Bunun dışında kalp hastalığına yakalandıktan sonra yine sağlıklı beslenmeye dikkat edilir. Düzenli kontroller aksatılmazsa hasta normal yaşantısına devam edebilir” diye konuştu.

KALP SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLER

Kalp sağlığı için öneride bulunan Dr. Özer şunları söyledi: “Katı yağlar ve aşırı tuz tüketmeyin, sigara ve tütün ürünlerinden uzak durun, haftada en az 150 dakika egzersiz yapın, sebze, meyve, lifli besinler ve balık tüketin, düzenli sağlık kontrolü yaptırın.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X