Kameramanın çelme taktığı sığınmacı Madrid’de

Macaristan’da polisten kaçarken bir kadın kameramanın çelmesiyle yere düşen görüntüleriyle tanınan Suriyeli sığınmacı Mohsen, iki çocuğuyla Münih’ten Madrid’e getirildi.

Kameramanın çelme taktığı sığınmacı Madrid’de

Macaristan’da polisten kaçarken bir kadın kameramanın çelmesiyle yere düşen görüntüleriyle tanınan Suriyeli sığınmacı Osama Abdul Mohsen, 7 ve 18 yaşlarındaki 2 çocuğuyla Münih’ten Madrid’e getirildi.

Suriye’deyken El Fotuwa SC adlı bir takımın teknik direktörü olan ancak iç savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Mohsen, yeni bir hayat kurmak için çıktığı yolculuğun sonunda İspanya’ya geldi.

Geçen 8 Eylül’de Macaristan’da polisten kaçarken Petra Laszlo adlı bir macar kadın kameramanın çelme takması sonucu 7 yaşındaki Zaid isimli çocuğuyla yere düşen Mohsen’in görüntülerinden etkilenen İspanya’daki futbol ve futsal antrenör yetiştirme okulu “Cenafe”, Suriyeli sığınmacı aileyi Madrid’e getirdi. Cenafe’nin başlattığı girişim sonucu Arapça bilen bir kişinin eşliğinde sabah Münih’ten trene binen Mohsen ve iki çocuğu, Paris ve Barcelona’dan sonra yerel saat ile 00.002’de (TSİ 01.02) Madrid’e ulaştı.

Suriyeli sığınmacı aileyi, Atocha tren istasyonunda Cenafe Başkanı Miguel Angel Galan, Getafe Belediye Başkanı Sara Hernandez, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri karşıladı.

İstasyon çıkışında basına kısa bir açıklama yapan Mohsen, “Madrid’i, İspanya’yı, herkesi seviyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Burada olmak benim hayatım için çok çok önemli. Teşekkürler İspanya. Şu anda göklerde uçuyorum. Çok mutluyum. Buraya gelebileceğimi hiç ummuyordum. Bu çok hoş bir sürpriz oldu” diye konuştu.

Eşi ve diğer iki çocuğunun Türkiye’de olduğunu ve onları da İspanya’ya getirmek istediğini anlatan Mohsen, “Eşime ihtiyacım var. Şimdi tek hayalim ailemi buraya getirmek” dedi.

Suriyeli sığınmacı, “Benim tek istediğim şey ülkemde savaşın sona ermesi çünkü çok zor bir şey. Türkiye’den Avrupa’ya yolculuğum da çok zor oldu çünkü herkes bizi kovalamak istedi. Benim Avrupa’da gelmek istediğim ülke her zaman İspanya oldu” ifadelerini kullandı.

Mohsen “Benim düşüm her zaman teknik direktör olmaktı. Şimdi de öyle” derken, 7 yaşındaki oğlu Zaid’in de Real Madrid’i ve Cristiano Ronaldo’yu çok sevdiğini belirtti. 

“Cenafe’de çalışmaya başlayacak”

Cenafe Başkanı Galan da yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Mohsen’in televizyonda görüntülerini gördükten sonra geçtiğimiz pazar günü bu kararı aldık ve hemen resmi davetiye mektubunu gönderdik. Onay gelince de okulumuzda Arapça bilen bir öğrencimizi Mohsen ve ailesini alması için Münih’e gönderdik. Kendisine hemen bir İspanyolca öğretmeni tuttuk. Ve ilk aşamada İspanya’da antrenörlük yapabilmesi için okulumuzda kurs görüp, Cenafe’de çalışmaya başlayacak. Çocuklar için de okul ayarlandı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X