Kamulaştırılan binalar yıkılarak ilçe nefes alacak

Gemlik Belediyesi mahallelere park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırdığı binaları yıkarak ilçeye nefes aldırmak için çalışma yürütüyor.

Kamulaştırılan binalar yıkılarak ilçe nefes alacak

Plansız ve çarpık yapılaşma sonucu ortaya çıkan dar ve sıkışık mahallelerde, vatandaşlara modern yaşam alanları kazandırmak için çalışma yürüten Gemlik Belediyesi, son olarak Demirsubaşı Mahallesi, semerciler yokuşu köşesinde bulunan 5 katlı binanın takas yöntemiyle kamulaştırmasını yaparak, yıkım işlemlerini tamamladı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “İlçemizin bazı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırmalar sonucunda otopark alanları oluşturma, eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanılabilir alanlar oluşturma noktasında çalışmalar yürütüyoruz.

Bu kapsamda Demirsubaşı Mahallesi semerciler yokuşunda, gönüllü takas yoluyla kamulaştırdığımız 5 katlı binayı yıkarak bölgeye nefes aldırdık. Mülk sahibi vatandaşlarımızı da Yeni Mahalle Çukurbahçe Mevkii’nde yaptırdığımız modern konutlara yerleştiriyoruz” dedi.

KAMULAŞTIRMA SÜRECEK…

Yapılan kamulaştırmalarla birlikte mahallelerin çehresinin değiştiğini belirten Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin yoğun kent dokusundan sıyrılıp daha yaşanabilir ve daha yeşil bir görünüme kavuşması için kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X