Kamyon, yolcu otobüsü ile çarpıştı: 1’i ağır 12 yaralı

Antalya il sınırında şehirlerarası yolcu otobüsü ile sebze yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 12 kişi yaralandı.

Kamyon, yolcu otobüsü ile çarpıştı: 1’i ağır 12 yaralı

Edinilen bilgiye göre, kaza, saat 17.15 sırasında Burdur, Antalya il sınırında meydana geldi. Sebze yüklü, İ.Y idaresindeki 07 DBK 51 plakalı kamyon, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda Antalya il sınırı çıkışındaki virajda direksiyon hakimiyetini kaybederek yan yattı. Yatmanın etkisiyle sürüklenen kamyon karşı şeride doğru yöneldi. Yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra karşı şeride geçen kamyon, B.B idaresindeki 16 KP 146 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsüne çarptı. Yolcu otobüsü çarpmanın etkisiyle bariyerlere çarparak yan döndü. Çarpmanın etkisiyle otobüsün ön tarafı hurdaya dönerken, şoför B.B araç içinde sıkıştı. Yoldan geçenlerin haber verilmesiyle olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, sürücüsü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer yolcular da kendi imkanlarının yanı sıra jandarma polis ve sağlık ekipleri tarafından çıkarıldı. Kazada 11 yolcu yaralandı. Yaralılar olay yerindeki müdahalelerinin ardından Antalya, Burdur’daki hastanelere kaldırıldı. Hafif yaralılar ise ayakta tedavi edildi. Otobüs şoförü B.B’ye sağlık ekipleri ambulans içinde kalp masajı yaptı. Kamyon şoförü İ.Y ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yol bir şeridi araç trafiğine kapandı. Jandarma trafiği tek şeritten kontrollü olarak verdi. Kamyondan sızan mazot ise ekipler tarafından kesildi. Otobüsün ve kamyonun ön tarafı hurdaya dönerken, kamyon kasasındaki sebzeler şarampole döküldü. Büyük panik yaşayan yolcular, firmanın gönderdiği başka bir otobüsle gidecekleri yere ulaştırıldı.

 

Otobüs yolcularından Mehmet Ali Kırıcı, şeritte giderken karşılarından kamyonun kendilerine doğru geldiğini söyledi.

 

Film seyrederken biranda kamyona çarptıklarını ifade eden Kırıcı, “Kamyon otobüsün önüne vurdu. Tekerler havaya kalktı. Çok mesafe vardı ama önden vurunca kaptan sıkıştı. Ben hemen ortaya atladım. Arkamdaki iki çocuğu kucağıma aldığım anda cam patladı. Orta kapının valfini açarak kapıları açtım. Yolcuları çıkardım. Ama şoförü çıkaramadık” dedi.

 

Yolculardan Defne Karadeniz ise İzmir’den bindiğini hatırlatarak, “Ne olduğunu anlamadım. Sese ve gürültüye irkildim. Nasıl olduğunu anlamadık. Bir gürültü koptu. Kapıları açtılar güçlükle dışarı çıktık” diye konuştu.

Jandarmanın kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X