Kan bağışında okullar elçi oldu 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülen kan bağışı kampanyası Şehit Murat Atsen İlkokulu’nda devam etti.

Kan bağışında okullar elçi oldu 

Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, bağışçıları ziyaret etti. 

“BİR İNSANI KURTARAN BÜTÜN DÜNYAYI KURTARIR”…

İmzaladıkları protokol ile kan bağışı konusunda toplumun bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasının amaçladıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, projeyle; kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatmayı ve öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kan bağışı sayesinde insanların hayata döndüğünü vurgulayan Bilici, “Bir insanı kurtaran bütün dünyayı kurtarır. Bu anlamda Türk Kızılay’ı önemli bir misyon üstleniyor. Okullarımızın elçi olduğu projede velilerimiz adeta kan bağışı seferberliği ilan etti” diye konuştu.

KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR

Gönüllü kan bağışını artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır da, “Sürekli ihtiyaç olan kan bağışı konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokolle okullarımızla el ele vererek öğrencilerimizi gönüllü kan bağışı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Okul çağındaki çocuklarımızda farkındalık oluşturmak ve küçük yaşlardan başlayarak gönüllü kan bağışı konusunda duyarlı olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bağışların artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

500’E YAKIN OKULDA ÇALIŞMA

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Bursa’nın tüm ilçelerinde 500’e yakın okulda çalışma yapıldı. Bursa’daki tüm okullarda görev yapan personel ve öğretmenleri, öğrenim gören öğrencilerin velileri ve 18 yaş üstü öğrencileri kapsayan projede eğitimler verildi. Bu çalışmalar neticesinde 10 binden fazla kişi kan verme taahhüdünde bulundu. Yaklaşık bir ay önce başlayan kan verme işlemlerinde kan bağışçısı sayısı 2 bini aştı. Bu öğretim yılı boyunca sürecek projenin, önümüzdeki öğretim yılında da artarak devam emesi planlanıyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X