Kanalizasyondan kaçış

Dünyanın büyük bir dikkatle izlediği Hong Kong’daki Politeknik Üniversitesi’ndeki barikatların ardında halen yüz kadar öğrenci var.

Kanalizasyondan kaçış

Üniversite polis tarafından kuşatılmış durumda, zaman zaman patlama sesleri duyuluyor. Protestocular, kuşatmayı kırmak için birbirinden sıra dışı yöntemler deneyip üniversiteden kaçmayı denedi. Bunlardan biri, bir yaya geçidinden sarkıtılan plastik hortumlarla yukarı çekilen öğrencilerdi. 

Bazı öğrencilerin tercihi ise, üniversitenin kanalizasyon tünellerini kullanmak oldu. Maskeler ve vücutlarına sardıkları naylon koruma kıyafetleriyle bahçeden tünele giren öğrenciler, gece yarısı daracık kanalizasyon borusunu sürünerek geçmeyi denedi. Öğrencilerin hedefi, yüzlerce metre ilerideki rögardan dışarı çıkmaktı. Bazıları cep telefonlarındaki haritalardan tünelin çıktığı yeri kontrol etti. Ancak  12 kadar öğrencinin kaçma teşebbüsünün başarısız olduğu bildirildi.

Çin’in egemenliğindeki kentin yöneticisi Carrie Lam, polise hükümet karşıtı protestoculara insani bir şekilde yaklaşması talimatı verdiğini açıkladı. Lam’ın verdiği bilgiye göre, şimdiye kadar 600 öğrenci üniversiteden çıktı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X