Kanlı Ay Tutulması’nda Mars sürprizi

Gezegenimizin tek uydusu olan Ay’ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulması ile gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması için nefesler tutuldu. Peki Kanlı Ay Tutulması nedir? Kanlı Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Kanlı Ay Tutulması’nda Mars sürprizi

Kanlı Ay Tutulması için geri sayım başladı!

Peki İçinde bulunduğumuz yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması olması beklenen tutulma ne zaman gerçekleşecek?

27 Temmuz’da gezegenimizin tek uydusu Ay Dünya’ya yakın bir konuma ulaşacak ve bu tarihte Kanlı Ay Tutulması gerçekleşecek. Benzer bir tarihte ise Mars, 15 yıl sonra Dünya’ya en yakın konuma gelecek. Kızıl Gezegen, 31 Temmuz 2018’de, Dünya’ya 57,6 kilometre yaklaşmış olacak.

Başka bir deyişle Kanlı Ay Tutulması gözlemlenmeye başladığı anlarda Ay ile birlikte Mars’ta gökyüzünde hemen Ay’ın altında rahat bir şekilde gözlemlenebilecek bir konuma gelecek. 

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Kanlı Ay Tutulması Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir.

Kanlı Ay Tutulması Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür.

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir.

Ay’ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay’ın, Dünya’nın ve Güneş’in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar.

Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay’ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya’da Güneş’in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay’ın yüzeyine ulaşır.

KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika’nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma saat 20.13’de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30’da sona erecek. Tutulma Türkiye’den kısmen izlenebilecek.

27 Temmuz akşamı gerçekleşecek kanlı Ay tutulması, bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması olacak ve 1 saat 43 dakika devam edecek.

Bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması 1 saat 43 dakika devam edecek. Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika’nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma saat 20.13’de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30’da sona erecek.

Tutulmanın maksimumunun gerçekleştiği 22.30-01.13 saatleri arasında ay tamamen karacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X