Kanlı kutlama

Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırına yakın Nangarhar kentinin merkezi Celalabad’da, bağımsızlık kutlamalarını hedef alan bombalı saldırılarda onlarca kişi yaralandı.

Kanlı kutlama

Nangarhar Valisi Şah Mahmud Miaheyl, kentin çeşitli yerlerine bombalar yerleştirildiğini ve sabahtan öğleye kadar en az 6 bombanın infilak ettirildiğini belirtti. Afgan gazeteciler ise infilak ettirilen bomba sayısının 10’u geçtiğini aktardı.

Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilisi Fehim Beşeri, bağımsızlık günü kutlamaları için kent merkezinde toplanan yüzlerce kişinin bulunduğu alanlara bombalar yerleştirildiğini ve ilk belirlemelere göre en az 34 kişinin yaralandığını söyledi. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Cumartesi günü başkent DEAŞ militanı tarafından Kabil’de bir düğün salonunu hedef alan intihar saldırısında en az 63 kişi yaşamını yitirdi, 200’e yakın kişi de yaralandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X