Kanlı Roman düğününün sanıkları hakim karşısında

Bursa’da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı sokak düğünü sırasında çıkan silahlı kavganın ilk duruşması görüldü.

Kanlı Roman düğününün sanıkları hakim karşısında

Yıldırım ilçesinin Hacivat semtinde Roman vatandaşların sokak düğünü sırasında Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Efkan Özçimen (32), Savaş Göcük (34) ve Saniye Çedik’in (54) öldürülmesi ve 6 kişinin de yaralanması olayı ile ilgili tutuklu bulunan 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

 

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası talebiyle hakim önüne çıkan sanıklar Enver Çedik, Metin Çedik, Çetin Çedik, Metin Çedik, Çetin Çedik, Alişan Çedik, Cengiz Çedik, Serkan Göcük, Serkan Özçimen, Doğan Özçimen ve Eyüp Özçimen, mahkemede verdikleri ifadede, 3 kişiyi kimin öldürdüğünü görmediklerini belirttiler.

‘ONLARI ÇADIR HAYATINDAN EŞİM KURTARDI’

Sokak düğününde çıkan kavgada hayatını kaybeden Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Efkan Özçimen’in eşi Gökçe Özçimen, bir çocuğu ile beraber genç yaşta dul kaldığını belirtti.

 

Özçimen, “10 aylık yavrumu babasız bıraktılar. Eşim, düğüne ‘milletvekilleri gelecek’ diye gitti. Eşim düğüne gitmeyecekti. Eşimin hepsinin kursağında lokması var. Aç karınlarını eşim doyurdu. Onlar çadır kurup sokakta yatıyorken eşim kaymakamın karşısında çıkıp onları eve taşımak için yalvardı. Eşim öldüğünden sonra bile evlerine erzak gitti. Bunların hepsi eşim Efkan Özçimen sayesinde oldu. Görüyorum ki yüzlerinde hiç pişmanlık yok. Özçimen ailesi dışındaki sanıkların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

 

“ANNE İLE BABAMI OYNATMAYINCA KAFASINA ŞİŞEYLE VURDUM”

Düğün sırasında Efkan Özçimen’e anne ve babasını oynatmasını söylediğini belirten Enver Çedik, “Efkan benim sözümü dinleyip, anne ve babamı oyuna kaldırmadı. Daha sonra şişe ile kafasına vurdum. Ardından silahlar patlamaya başladı. Annemin vurulduğunu görünce, belimdeki silahımı çıkarıp rastgele ateş ettim. Ama kimseyi vurmadım. Efkan Özçimen, Savaş Göcük ve Saniye Çedik’i kimin vurduğunu görmedim” dedi.

‘ÖLÜ NUMARASI YAPARAK KURTULDU’

Öldürülen Efkan Özçimen’in babası Cemil Özçimen, düğünde oyun oynayan herkesin belinde silah olduğunu söyleyerek, “Düğünde milletvekilleri adayları vardı. Oğlum onun için orada bulunuyordu. Efkan onları yolcu ettikten 10 dakika sonra silah sesleri geldi. O sırada evimin yakınında idim. İnsanların kaçıştığını gördüm. Birisi benim oğlumun vurulduğunu söyledi. Emrah isimli kişi, Alişan’ın oğluma yönelik ‘Kafalarına sıkın’ dediğini, kendisinin de olay sırasında ölü numarası yaparak kurtulduğunu anlattı. Neden duruşmaya yaralanan 6 kişi gelip de ifade vermedi. Özçimen’lerin dışındaki sanıkların cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Avukatlar tarafından istenen tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı kasım ayına erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X