Kanser hastası karısını öldüren kocanın cezası belli oldu!

Sivas’ta kanser hastası olan eşi 47 yaşındaki Ayşe Topçu’yu 9 yerinden bıçaklayarak öldürmekle yargılanan Kemaleddin Topçu’nun cezası belli oldu.

Kanser hastası karısını öldüren kocanın cezası belli oldu!

Akdeğirmen Mahallesi’nde oturan üç çocuk annesi Ayşe Topçu’yu 16 Ocak 2014 günü evinde ekmek bıçağı ile 9 yerinden bıçaklayarak öldüren 26 yıllık eşi Kemalettin Topçu’nun davasında karar belli oldu. Mahkeme başkanı sanık Kemaleddin Topçu’ya geçen mahkemede son kez söz vermişti. Topçu olaydan önceki 4 günde sürekli kavga ettiklerini ve bu nedenle eşinden sürekli uzak durduğunu söylemişti.

Eşini öldürmesinin üç nedeni olduğunu belirten Topçu, “Eşimi kıskançlık, para ve hastalık için öldürdüm” demişti. Kemalettin Topçu’nun yargılandığı davada karar çıktı. Sivas 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kemaleddin Topçu ve öldürdüğü eşi Ayşe Topçu’nun yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı’nın son sözünü sorduğu Topçu olaydan önceki 4 günde sürekli kavga ettiklerini belirterek, “Önce Allah’ın sonrada sizin adaletinize boynum kıldan ince. Ama bana bir gün de ceza verseniz ben bu sonu hak etmiyorum. Son 4 gün içinde yaşadıklarımızı bir Allah bir de ben bilirim” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi. Daha sonra  Kemaleddin Topçu’ya TCK’nın 82/1 maddesi gereğince, kasten adam öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası verildi. 

CEZAYI AZ BULDULAR

Duruşmayı müdahil olarak izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav duruşma çıkışı adliye önünde yaptığı açıklamada, kadına şiddetin bir insanlık suçu olduğunu belirtti. Ayşe Topçu’nun ailesinin avukatı Dilek Gezer ise, “Bugün hiç beklemediğimiz bir sonuç aldık. Sanığın en ağır biçimde cezalandırılması gerekirken haksız tahrikten en alt limitten bir indirim alması bizi hayal kırıklığına uğrattı” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X