Kansere karşı nano ilaç 

Bilim insanları kemoterapide yeni bir kanser karşıtı nano ilaç keşfetmeyi başardılar. Yeni araştırma, hücre bazlı nano ilaçların kullanılması için yeni bir yol keşfederek kemoterapiyi daha verimli hale getiriyor.

Kansere karşı nano ilaç 

Kanser, günümüzdeki en kötü ve en kritik hastalıklardan biri olsa da bilim insanları, kansere karşı durmanın yollarını aramaya devam ediyorlar. Finlandiya Helsinki Üniversitesi, Åbo Akademi Üniversitesi ve Çin Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yeni bir kanser karşıtı nano ilaç geliştirmeyi başardılar.

Eksozomlar; protein ve RNA dahil olmak üzere çeşitli moleküler bileşenler içerir. Araştırmacılar, bunları kanser karşıtı ilaçlar üretebilmek için birbiriyle harmanladı. Yeni nano ilaçlar, tümörlerin içine nüfuz ederek onları yavaşça yok ediyor.

TÜMÖRLERE KARŞI YÜKSEK ETKİ

Helsinki Üniversitesi Sağlık Fakültesi Profesörü Helder A. Santos, “Bu araştırmamız, hücre bazlı nano ilaçların ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor” açıklamasını yaptı. Nano partikül bazlı ilaç dağıtım sistemleri, kanser tedavilerinde iyileştirici etkilerini göstermiş ve çoğunlukla başarılı olmuştur. Tümörleri hedef almalarını artırabilmek için nano partiküller; genellikle antikorlar, peptitler veya başka biyomoleküller ile birlikte işlevsel hale getirilir.Hedeflenen kanser kemoterapisi için geliştirilen eksozom kaplı bu nano ilaçlar, kansere karşı olacak ilaçları da içerisinde barındırabilecek. Santos, “Bu eksozom biyomimetrik nano parçacıklar, kansere karşı duracak ilaçları da içerisinde barındırarak kansere karşı yüksek etki yaratabilir” açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X