‘Kaos yaratmaya çalışıyorlar’

AK Parti’nin bayramlaşma törenine Kaz Dağları damga vurdu. Çavuşoğlu, “Muhalefet partisi milletvekilleri Kaz Dağları’na yönelik bir söylem geliştirmeye çalışıyor.

‘Kaos yaratmaya çalışıyorlar’

HATİCE DAL

Bunun üzerinden yeni bir kaos ortamı gerçekleştirilmek isteniyor. Oynanan oyunlara iyi bakacağız” dedi. 

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, , Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçe belediye başkanları, geçmiş dönem bakan ve milletvekilleri, il, ilçe teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“KUKLAYI ELİNDE TUTANLARI GÖRMELİSİNİZ”…

Kaz Dağları’ndaki altın aranmasıyla ilgili konuşan TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Özellikle muhalefet partisi milletvekilleri Kaz Dağları’na yönelik söylemler geliştirerek, yeni bir kaos ortamı gerçekleştirmek istiyorlar. Aslında Kaz Dağları meselesi, söylendiği gibi Kaz Dağı’nın da meselesi değildir. Bu mesele buraya 40 kilometre mesafedeki Kirazlı köyü Balaban Tepe meselesidir. Burada bir altın arama faaliyeti yapılıyor. Dünyada altın rezervi en zengin ikinci ülkesi olan Almanya’nın bizim coğrafyamızda altın rezervlerine ulaşılmasını engellemek için geçmişte bir çok girişimde bulunduğunu Bergama Ovacık’tan biliyoruz. Bir de bir gördük ki sembolik bir rakamla Ovacık’taki altın madeni işletmesi FETÖ’nün bir finansörü olan holding kuruluşuna teslim etti ve o tarihten itibaren eylemler bitti. Bunlar tesadüf değil. Bu coğrafyada yaşıyorsanız, ortaya çıkan fotoğrafların görünen yüzüyle yetinemezsiniz. O perdenin gerisinde yapılmak istenilenleri, kuklayı elinde tutanları görmelisiniz. Aksi takdirde yol almamız çok zor olur” diye konuştu. 

“VİLLALARA NEDEN SES ÇIKARMADINIZ?”…

Bugün bölgede çıkarılmak istenilen altın madenine 12 Mart 2001’de ruhsat verildiğini de hatırlatan Çavuşoğlu, “Henüz AK Parti yok. Oradaki SİT alanının SİT alanından çıktığı tarih 2002 yılıdır ve orada imzası bulunan şahıs daha sonra CHP’den milletvekili adayı oldu. Orayı işletmeye çalışan maden firmasının CEO’su bir sosyal medya paylaşımından 1 yıl sonra CHP’nin milletvekili Kaz Dağları’nı Türkiye’nin gündemine getiriyor. Oynanan oyunlara iyi bakacağız. Kaz Dağları’nda şu anda 8 ayrı yerde maden araması yapılıyor. 11 kömür ocağı, 40 taş ocağı var. Bunların ruhsatının kimin verdiği de işletenlerin de kiminle işlettiği belli. Kaz Dağları’nın kuzey yakası için fırtına koparanlar güneyde yapılan villalara neden ses çıkarmıyor?” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X