Kapalı pazar yerleri örnek oluyor

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kapalı pazar yerleri vatandaşlardan tam not aldı.

Kapalı pazar yerleri örnek oluyor

Önceki yıllarda sağlıksız ortamlarda alışveriş yapmak zorunda kalan vatandaşlar, peşpeşe açılan kapalı modern pazar yerlerinde rahatlıkla alışveriş yapmanın keyfini yaşarken, pazarcı esnafı da altyapı meselesi olmayan pazar yerlerini hayata geçiren Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyor. Esnaf Odası kaydı olmayanlara yer tahsisi yapılmayan kapalı pazar yerleri, ekonominin kanayan yarası kayıtdışı ticaretin önlenmesinde de önemli bir rol üstleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde, Osmangazi ilçesinin temel meselelerinin başında sokak ve caddelerde açılan pazar yerlerinin bulunduğunu kaydetti.

Kanayan bu soruna neşter attıklarını ve modern kapalı pazar yerlerini tek tek hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Mesela Çarşamba Pazarı, önüne gelenin tezgah açtığı, Türkiye’nin en büyük sokak pazarlarından biriydi. Kapalı pazar yerinin tamamlanması ile birlikte kayıtlı olan pazarcı esnafına kapalı pazar yerinden yer tahsisi yaptık. Herhangi bir kaydı bulunmayanlara buralardan yer vermediğimiz için, birileri kalkıp mağdur olduğunu iddia etti. Maalesef, buralardan rant elde etmek isteyenler, böyle bir fırsat bulamayınca da bizi şikayet etti” diye konuştu.

Seyyar Pazarcılar Odası’nın, Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı, pazar yerlerinin taşınmasının iptali ile ilgili davanın sonuçlanmasının ardından, belediye meclisinin yeni bir karar aldığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, alınan bu kararın ardından, pazar yerleri ile ilgili yönetmelik doğrultusunda pazarcılara yer tahsislerinin kiralama yöntemiyle yeniden verileceğini söyledi.

Başkan Dündar, yaptıkları pazar yerlerinde en büyük faydayı pazarcı esnafı ve vatandaşa sağladıklarını belirterek, “Buna rağmen, sanki pazarcı esnafımız mağdur ediliyormuş, memnun değilmiş gibi bir intiba uyandırılmak isteniyor. Bunlar doğru değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın menfaatlerini gözeterek hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Muhalefetin bazı pazarcı esnafına yer verilmeyerek mağdur edildiği yönündeki eleştirilerini cevaplayan Dündar, “Pazarcılarımızın kapalı pazar yerlerine geçişlerinde herhangi bir mağduriyeti söz konusu değil. Mağdur edildiğini iddia edenler, kaydı olmayan yada, birden fazla tezgahı olup bu işten rant elde etmek isteyenlerdir.

CHP grubunun pazarcı esnafının mağdur edildiği yönündeki iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Pazarcı esnafının mağdur edildiği iddia edilen Çarşamba Pazarpark ile Çiftehavuzlar-Fatih Pazarı, Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddeleri ile, Seyyar Pazarcılar Odası’nın da üyesi olduğu Pazar Yerleri Kuruluş Komisyonu’nun görüşleri doğrultusunda pazarcı esnafımıza tahsis edilmiştir. Herhangi bir mağduriyet, keyfi tutum ya da birilerine ayrıcalık yapılması söz konusu değildir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X