Kapalı yollarda beyaz esaretle müthiş mücadele

Bursa’da hangi yollar kapalı? Bursa’da köy yollarında son durum nedir?

Bursa’da belediye ekipleri, yoğun kar sebebiyle kapanan köy yollarının açılması için seferber oldu.

Kapalı yollarda beyaz esaretle müthiş mücadele

286 olan kapalı köy yolu sayısı Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hummalı çalışmasıyla 72’ye düştü. Özellikle karın en çok etkili olduğu ilçelerden biri olan İnegöl’de hummalı bir çalışma başlatan ekipler, köylerin şehirle irtibatını sağlayabilmek için fasılasız çalışıyor. Ekiplerin açılan yolları tekrar kapatan karla zorlu savaşı sürüyor. 

Yoğun kar yağışı Bursa’da birçok köy yolu kapattı. Ekipler bir metreyi geçen karla mücadele için seferberlik başlattı. Sınırları genişleyen Büyükşehir Belediyesi, 19 grayder, 2 kepçe ve 4 kar küreme aracında görevli 83 personeli ile beyaz kabusla mücadele için seferber oldu. Kar yağışının özellikle İnegöl, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçelerin onlarca köy yolunu kapattı. 3 gündür aralıksız süren çalışmalar neticesinde toplam 663 köyün 591’inin yollarının açık olduğu belirtildi. Dün yapılan çalışmalarda 109 köy yolu açıldı. Kar yağışının devam etmesi sebebiyle açılan yolların tekrar kapanması herkesin işini zorlaştırdı. Ekipler, karın esir aldığı 72 köyün şehirle irtibatını sağlamak için çalışıyor.

İNEGÖL KARA TESLİM OLDU

Yağışın en çok etkili olduğu İnegöl’de kar, doğuyu aratmayan manzaralar oluşturdu. Yüksek tepelerdeki kar kalınlığı 1.5 metreyi geçti. 3 gündür köy yolları kapalı olan Tuzla Mahalle Muhtarı Yusuf Sarıkaya da çalışmaları yakından takip etti. Mahalleye ulaşmaya çalışan araçlar yolda kaldı. İki iş makinesinin çalışmaları halen sürüyor.

“KÖY YOLUMUZ, 3 GÜNDÜR KAPALI”

Bir Boşnak Köyü olan Tuzla Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya, köy yollarının 3 gündür kapalı olduğunu ifade ederek, “Mahallemizdeki insanlar mahsur kaldı. Cenazemiz var. Şehre inemiyorlar. İnenler bir daha çıkamadı. Büyükşehir ve İnegöl belediyeleri köyümüzün yolunu açmaya çalışıyor. Şu anda iki kepçe 4-5 saattir çalışıyor. Yolun yarısına vardık. İnşallah bugün açacağız. Kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Çok zor günler geçiriyoruz” dedi.

“EKİPLER KAPALI 40 KÖYÜN YOLUNU AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Büyükşehir Yasası’nın ardından İnegöl’ün 91 köyünün mahalle olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, 3 gün önce başlayan yoğun kar yağışının tüm köy ve ilçe merkezinde etkili olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Yiğet, 3 gün içinde kapalı 35 mahallenin yollarının açıldığını, dün itibariyle de 40 köy koyunun açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü anlattı. Kapanan Tuzla Köy yolunu açma çalışmalarını yerinde inceleyen Yiğit, “Biz İnegöl Belediyesi olarak her koşulda halkımızın yanındayız. Şuan 91 köyde 8 ayrı noktada iş makinelerimiz çalışma yapıyor. Merkezde de 13 ayrı ekiple çalışmalarımız devam ediyor. Dün Mezit Mahallesi’nde doğum yapan bir hastamızın yolları açarak onu hastaneye ulaştırdık. Sülüklü Mahallesi’ndeki bir hastamıza ulaşmaya çalışıyor. Kapanan yollar sebebiyle diyalize gidemeyen iki hastamızı da merkeze götürdük” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X