Kar esareti tekrar başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar esareti tekrar başladı

Sabah saatlerinde başlayıp gün boyunca devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Bursa-Ankara kara yolunun Mezitler mevkii zaman zaman kapandı. Mezitler, Ümitalan ile Domaniç bölgesine TIR’ların gitmesine müsaade edilmiyor. Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, hem Bursa’dan Ankara istikametine, hem de Ankara’dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini ikaz etti. Ankara ve Bursa istikametine gitmek isteyen TIR’ların geçişine izin verilmedi. Seyrine izin verilmeyen TIR’lar güvenli bölgelere çekildi.

Yoğun kar yağışı otomobil ve kamyon sürücülerine de zor anlar yaşattı. Kestanealan mevkiindeki yokuşu çıkamayan özel otomobiller, zincir takarak yollarına devam etti. Mezitler bölgesinde zaman zaman kapanan yol, Karayolları greyderleri ve kar kürüme araçları ile açılıyor. 

İnegöl’e bağlı köylerin yolları da kapandı. 45 köy yolu kapandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ile İnegöl Belediyesi ekipleri, kapanan köy yollarına açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Saat 16.00 itibariyle kapalı olan köy sayısı 10’a inerken, akşam saatlerinde açılan yolların çoğu tekrar kapandı.

HASTA VE CENAZE İÇİN YOLLAR AÇILDI

Mezit Yeni Mahalle yolunun kapalı olması sebebiyle 112 ekipleri zor anlar yaşadı. Akciğer hastası olan 88 yaşındaki Esma Eyice’nin İnegöl’e sevki için Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri kapanan yolu açtı. Yaşlı kadın, evinden alınarak İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kıran Mahallesi’nin kapanan yolu da cenaze için açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X