Kar savaşçılarının amansız mücadelesi

Bursa’da tipi sebebiyle kapanan Uludağ yolu, Karayolları ekiplerinin hummalı çalışmasıyla tekrar ulaşıma açıldı.

Kar savaşçılarının amansız mücadelesi

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 215 santime ulaştı. Fırtına ve tipi sebebiyle Sarılan ile oteller bölgesi arasında teleferik seferi yapılamıyor. Teleferik, Bursa ile Sarıalan arasında ise seferlerine devam ediyor. Yoğun tipi yağışı sebebiyle Uludağ yolu kapanınca karla mücadele ekipleri seferber oldu. Karayolları ekipleri, hummalı bir şekilde çalışarak Uludağ yolunu tekrar ulaşıma açtı. Ancak devam eden tipi sebebiyle açılan yerler sık sık tekrar kapanırken, iş makineleri durmaksızın kar temizliyor. İş makinesi operatörleri tipi sebebiyle önlerini görmekte zorlanıyor.

Karayolları ekip sorumlusu Mustafa Sevinç, açtıkların yolları göremediklerini ifade ederek, “Makineler durmaksızın çalışıyor. Vatandaşa sıkıntı çektirmemek için çaba sarf ediyoruz. Ama vatandaş da bize yardımcı olmalı. İki günde üç saat uyudum. Araçlarımızın donma tehlikesi var. Şu ana kadar çok şükür böyle bir şey olmadı. Şu an yola tuz da atılamıyor. Çünkü attığımız tuz heba oluyor. Geriden gelen iş makinesi tuzu sıyırıyor” dedi.

Jandarma, zincirsiz araçların Uludağ’a çıkmalarına müsaade etmiyor. Bu arada zinciri kopup yolda kalan sürücüler ise zor anlar yaşadı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X