Kar ve soğuk vız geldi

Nilüfer Belediyesi’nin sezon öncesi transfer ettiği smaçörler Kübalı Yusleyni Herrera Alvarez ve Arjantinli Paula Yamila Nizetich, alışkın olmadıkları halde Bursa’daki kar ve soğuk havanın performanslarını etkilemeyeceğini belirtti.

Kar ve soğuk vız geldi

Yeni sezonda da büyük başarılara imza atmayı hedefleyen Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın yabancı yıldızları performanslarıyla ilk yarıda dikkat çeken isimler oldu. Nilüfer Belediyespor’a sezon öncesi imza atan smaçörler Kübalı Yusleyni Herrera Alvarez ve Arjantinli Paula Yamila Nizetich, Nilüfer’i kendi evi gibi görüyorlar. Ülkelerinde çok fazla kar görmeyen ve soğuk havaya alışık olmayan iki isim, yağan kara hayranlık duyarken soğuk havanın kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini ifade etti. Sezonun ikinci yarısında da takım olarak başarılarının devamının geleceğini ifade eden Herrera ve Nizetich hedefledikleri noktaya ulaşacaklarını belirtti.

Geçen sezon Beşiktaş’ta forma giyen 1,83 cm boyundaki Arjantinli Smaçör Paula Yamila Nizetich, “Geçen yıl İstanbul’da bir sezon geçirdim. Benim için geçen yıl daha zordu ama bu yıl kendimi daha iyi hissediyorum. Bursa, İstanbul’a göre daha sakin ve huzurlu. Burada çok zorluk çekmedim. Arkadaşlarım ve teknik ekibimizin yardımlarıyla çabuk adapte oldum. Bu da performansıma olumlu yansıdı” dedi.

Güney Amerikalı olması dolayısıyla soğuk hava ve karlı hava şartlarına pek alışık olmadıklarını ifade eden Nizetich, “Kar çok güzel. Her tarafı bembeyaz görmek çok hoş. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da çok fazla kar yağmadı. Tesislerimiz çok güzel ve iyi şartlara sahip olduğu için soğuk hava bizi etkilemeyecek” diye konuştu.

İLK YARIDA PARMAK ISIRTTILAR

Nilüfer Belediyespor’un yeni transferlerinden biri de Kübalı smaçör Yusleyni Herrera Alvarez oldu. Geçmiş dönemde en iyi smaçör ve en iyi skorer oyuncu seçilen 1,78 boyunda, 30 yaşındaki milli oyuncu daha önce Brezilya, Küba ve Rusya’nın çeşitli takımlarında forma giydi. Türkiye’deki ilk sezonunda da aynı başarıyı gösteren Herrera, ilk yarıda en skorer ve en iyi smaçör seçildi.

Daha önce Rusya’da 4 ay forma giydiğini ifade eden Herrera,” Ülkem Küba’da hiç kar görmedim. Rusya’da 4 ay gibi kısa bir dönemde kar ve soğuk ortamda bulundum. Türkiye’de de kar görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kar yağışını izlemek çok güzel. Ben sıcak iklimde yaşamış bir insan olarak bu kadar soğuğa alışkın değilim. Ancak bizler soğuk havaya dikkat etmeliyiz. İkinci yarı da hastalık yada sakatlık yaşamadan mücadele etmemiz gerekiyor. Zorlu maçlar oynayacağız. Hedefimize ulaşmak için bulunduğumuz yeri korumalıyız. Ben adaptasyon sorununu aştım ve tüm gücümle takımıma katkı yapmaya devam edeceğim” diye kaydetti.

Bursa’yı çok fazla gezme imkanı bulamadığını ifade eden Herrera, bulunduğu sürede çok güzel mekanlar gördüğünü de ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X