Kar ve soğuk zeytini vurdu

Bursa’da yoğun kar yağışı ve soğuk zeytin üreticilerini vurdu. Zeytin ağaçları karın ağırlığını kaldıramayarak kırılırken, ağaçlar donma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kar ve soğuk zeytini vurdu

Son günlerde Bursa ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk İznikli çiftçileri kara kara düşündürmeye başladı. Ağaç dallarının üzerinde biriken kara dayanamayarak kırıldığını belirten Boyalıca Mahallesi çiftçileri, dalları kırılan zeytin ağaçlarının seneye mahsul vermeyeceğini belirtti. 

 

Gündüz ve gece sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşmesi zeytin ağaçlarının filizlerinde de çatlamalara sebep olurken, Boyalıcalı çiftçi Mustafa Akın, “Zeytin ağaçlarının dalları karın ağırlığına dayanamayarak kırıldı. Havaların bilhassa geceleri çok soğuk olmasından dolayı da filizlerde çatlamalar meydana geldi. İleriki zamanlarda ağaçlarımızın yanmasından ve donmasından endişeliyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X