Kar yağışı en çok onlara yaradı!

Bursa’da etkili olan kar yağışı sebebiyle teleferik seferleri iptal edilirken, jandarma ekipleri araçları zincirsiz Uludağ’a yollamıyor. 8. kilometrede bekleyen zincirciler ise, 30 liradan kiralayıp, 80 liradan ise zincir satışı gerçekleştiriyor.

Kar yağışı en çok onlara yaradı!

Bursa’da dün başlayan kar yağışı bugünde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı sebebiyle teleferik seferleri iptal edilirken, jandarma ekipleri de Uludağ yolunda geniş güvenlik önlemleri aldı. ekipler, 8. kilometreden itibaren zincirsiz araç çıkışına izin vermiyor. Bu durum ise en çok zincir satıcılarına yaradı. 8. kilometrede bekleyen zincirciler, 30 liradan kiralayıp, 80 liradan ise satışını gerçekleştiriyor. Zincirsiz Uludağ’a çıkmak isteyen sürücüler, 8. kilometrede zincir takmak için yoğun sıra oluşturdu. Karayolları ekipleri ise, tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Çorba parasını çıkarttıklarını söyleyen zincirciler, “Arkadaşlarla birlikte sıra sıra zincir takıyoruz. Fiyatlar araçlara göre değişiyor. 30 liraya takma ve kiralama işlemini yapıyoruz. 80 liradan da başlayan fiyatlarla zincirleri satıyoruz” dedi.

KAR KALINLIĞI 205 SANTİMETRE

Öte yandan meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’da kar kalınlığı 205 santimetreye ulaştı. Cuma gününe kadar kar beklenirken, en düşük sıcaklık -11, en yüksek sıcaklık ise -9 olarak ölçüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X