Karabıyık iş kazalarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa’da yaşanan işçi ölümlerini TBMM’ye taşıdı.

Karabıyık iş kazalarını sordu

Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan iş kazaları ve işçi ölümlerinin her geçen yıl artarak devam ettiğine dikkat çeken Karabıyık, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması için verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Basına da yansıyan iş kazaları raporuna göre 2018’in ilk altı ayında Türkiye’de en az 907 işçi, Bursa’da ise 33 işçi çalışırken hayatını kaybetmiştir.

Bu ölümlerin çoğunlukla inşaat, taşımacılık ve tarım iş kollarında olduğu görülmektedir. İşçilerin sağlığı ve güvenliği için denetim ve yaptırımlar olmasına rağmen iş kazalarının önüne geçilememiştir.

Fazla mesai saatleri, gerekli kuralların uygulanmaması ve denetim eksikliği nedeniyle iş kazaları ve işçi ölümleri yaşanmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda; Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nın iş kazalarını ve işçi ölümlerini önleyici çalışmaları nelerdir? Bu önleyici çalışmalar ve yaptırımlar neden iş kazalarını engelleyememektedir?

İş kazalarının önüne geçilememesinin sebebi denetim eksikliği midir? İş yerlerinin bu hususta denetimi nasıl ve ne sıklıkta yapılmaktadır?

İş yerlerinin ihmallerinden kaynaklanan kazalar ile ilgili hangi yaptırımlar uygulanmaktadır? Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde son bir yılda kaç iş kazası yaşanmış ve bu kazaların kaçı ölümle sonuçlanmıştır?

Ölümle sonuçlanan kazalarda, söz konusu firma,  şirket, kurum ve/veya kişi hakkında hangi cezai işlemler uygulanmıştır?” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X