Karabodur kirazda hasat başladı

İnegöl’de kiraz hasadı devam ederken, özillikle Karabodur kirazı  üreticinin yüzünü güldürdü. 

Karabodur kirazda hasat başladı

Tarlada 5 lira olan karabodur kirazı pazarda ise 10 TL. Kiraz üreticilerinden Münir Muyan, ‘Kiraz bu sene güzel, hem de verimli. Fiyatlar da iyi. Şimdilik Napolyon ve Ziraat 900 cinsleri biraz sıkıntılı, verim düşüklüğü var, ama karabodurda verim bu sene çok güzel. Karabodurun piyasadaki fiyatı 5 lira, fakat Nalponya kirazın fiyatı daha yüksek, 7 lira civarında. Şu anda 5-6 lirada kalsa beklentilerimizi karşılar, 5 liranın altına düşerse iyi olmaz.

Geçen yılla bu yıllı kıyasladığımızda bu bahçenin yarısını bir önceki yıl toplamadık. Çünkü alıcı yoktu ve yağmurlardan dolayı bir çok ürün zarar görmüştü. Fiyatlar ise 1,5 liraya kadar düşmüştü. Ancak bu yıl Allah’a şükürler olsun herhangi bir sıkıntı yok. Tüccarlar İstanbul’dan geliyor. Karabodur, Napolyon, Van cinsi kirazlarda hem alıcı var hem de fiyatlar güzel. Pazarlarda ise fiyat 10 lira civarında’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X