Karacabey’de 330 balıkçı belgelerine kavuştu

Çanakkale Liman Başkanlığı ve Karacabey Belediyesi işbirliği ile Uluabat Gölü’nde ticari ve hobi amaçlı balıkçılık yapan kayık ve tekne sahiplerine yönelik gerçekleştirilen eğitime katılan 330 kursiyere ‘Gemi Sevk ve İdare Belgesi’ verildi. 

Karacabey’de 330 balıkçı belgelerine kavuştu

AYHAN FİDAN

Törende, Gölyazı Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin ile Eskikaraağaç ve Gölyazı’da ikamet eden balıkçılar da yer aldı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, balıkçıların sorunları ile yakından ilgilendiklerini söyledi. Balıkçıların idare belgelerini almaları gerektiğini belirten Özkan, “Öncesinde balıkçılarımız başka yere giderek sınava giriyorlardı. Girişimlerimiz sonucunda Liman Başkanlığı ile işbirliği yaptık ve belgeleri Karacabey’de vermeye başladık. Böylece hem hobi hem de ticari amaçla balıkçılıkla uğraşanların, Çanakkale’ye gidip bu belgeyi almalarına gerek kalmadı” dedi.

Bu çalışmadan 330 balıkçının faydalandığını ifade eden Özkan, bu sayede sadece Karacabey’den değil, komşu şehirlerden de Uluabat Gölü ve çevresindeki sularda balıkçılık yapanların belgeyi almalarını sağladıklarını kaydetti. Törende konuşan Gölyazı Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin de, “Talebimizi dinleyerek bizlerin bu belgeyi almasını daha pratik hale getiren başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belgelerimiz tüm balıkçılarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X