Karacabey’de anne sütü ve kanser farkındalığı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Karacabey Devlet Hastanesi’nde anne sütü ve meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim çalışması gerçekleştirdi.

Karacabey’de anne sütü ve kanser farkındalığı

Emzirme Haftası ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleştirilen eğitime Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Arif Kadri Balcı, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Eğitimde katılımcılara anne sütünün önemi ve kanserde erken teşhisin önemi hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, anne sütünün bebeği çeşitli enfeksiyonlara karşı koruduğuna dikkat çekti. 
Dr. Akan, “Bebeklerimizin sağlığı için anne sütünde taviz vermeyeceğiz.

Bebeklerimizi doğal bir besin kaynağından mahrum etmemeliyiz. Dolayısıyla bu konuya gönülden sarılmamız ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam etmemiz gerekiyor.

Aynı şekilde her 4 kanserden biri olan meme kanserinde de bizler, önleyici tedbirlerle ve erken teşhisle bu hastalığın önüne geçebiliriz. Bu yüzden vatandaşlarımızı meme kanserine karşı bilinçlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Program Karacabey Devlet Hastanesi Emzirme Odası’nın açılışı ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X