Karacabey’de karla yoğun mücadele

Bursa genelinde olduğu gibi Karacabey’de de son birkaç gündür etkili olan kar yağışı hayata olumsuz etkilerken, Karacabey Belediyesi ekipleri alarm durumuna geçerek, yüksek kesimlerdeki kırsal mahallelerde vardiya sistemiyle 24 saat çalıştı.

Karacabey’de karla yoğun mücadele

İlçenin yüksek kesimlerinde yer alan Güngörmez, Yarış, Kulakpınar, Dağesemen, Kedikaya, Şahmelek, Okçular, Muratlı, Karakoca, İnkaya, Çamlıca, Canbaz, Kedikaya, Gölecik, Keşlik, Doğla, Örencik, Arız, Muratlı, Subaşı, Harmanlı, Yeşildere, Orhaniye ve Çeşnigir mahallelerinde kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaşırken, belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ulaşımda aksamalar olmaması için yoğun mesai yaptı. Yollar bir taraftan iş makineleri ile açılırken, diğer yandan tuzlama çalışmaları ile önlem alındı.

Aralıksız yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler sayesinde, eğitim ve sağlık gibi temel konularda aksama yaşanmadı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, gece saatlerinde kırsal ve yüksek kesimlerdeki mahallelerde süren çalışmaları yerinde denetleyerek, yolların ve vatandaşların durumunu bizzat yerinde gözlemledi. Yer yer 1 metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen ulaşımın hiçbir zaman aksamadığını belirten Özkan, şunları kaydetti:

24 SAAT MESAİ…

“Pazartesi ve salı özellikle akşam saatlerinde etkisi artan kar yağışı itibariyle 2 greyderimiz, 3 kepçemiz, 2 tuzlama aracımız ve 1 iş makinemizle birlikte 10 kişilik ekipler halinde, vardiya sistemi ile 24 saatlik bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmamıza Büyükşehir Belediyesi ekipleri de 3 greyder, 1 kar küreme aracı, 1 kepçe ve 24 kişilik ekiple dahil dolu.

Yer yer 1 metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen ulaşımda ciddi aksamalara neden olmadan yolları trafiğe açtık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü yüksek kesimlerimizde hala çok kar var ve yollar buzlanma riski taşıyor. Eğitim ve sağlık gibi temel konuların aksamaması için zamanlamamızı ona göre yapıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X