Karacabey’de kent içi ulaşımda yeni düzenleme

Karacabey’de trafik akışını rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı kapsamında, bazı cadde ve sokaklardaki trafik akışında değişiklikler yapıldı.

Karacabey’de kent içi ulaşımda yeni düzenleme

Bu kapsamda Abdullahpaşa, Selimiye, Garipçe ve Runguçpaşa Mahallelerinde yapılan yön değişikliğinin yanı sıra, Yeniköy’de de yön değişikliği ile birlikte ana cadde üzerinde bazı noktalara park yasağı getirildi. 

Alınan karar doğrultusunda ilçe trafiğinde yapılan değişikliklerde Garipçe Mahallesi 37. Sokak’tan Uluabatlı Hasan Meydanı’na kadar olan güzergâh tek yön olurken, Uluabatlı Hasan Meydanı’ndan İmaret Caddesi’ne çıkan 35. Sokak’ta yine aynı şekilde tek yön olarak trafik akışı sağlanacak. Bir diğer değişiklik de Runguçpaşa Mahallesi’nde hayata geçirildi.

Karara göre Panayır Caddesi üzerinden Runguçpaşa Caddesi’ne bağlanan Faruk Katırcı Sokak da tek yön olarak düzenlendi. Yeniköy Fevzi Çakmak Caddesi’nden Mehmet İzgi Bulvarı boyunca yolun sağına park yasağı getirilirken, Mehmet İzgi Bulvarı üzerinde 77. Sokak’ın başlangıcından itibaren çift yönlü olarak araç parkı yasaklandı. Yine sahil bölgesi olan Malkara’da da tüm ana cadde boyunca park için ayrılan alanlar haricinde yolun sağı ve soluna araç parkı Kurşunlu çıkışına kadar yasaklandı.

Karacabey’in trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Önemli noktalarda yeni otopark alanları için kamulaştırmalarımız oldu. Yaptığımız tüm çevre düzenlemelerinde otoparklar için alanlar oluşturduk. Ancak bunların yanında trafik akış yönlerinde de bazı değişiklikler gerekiyordu. Yeni düzenlemeler ile ilçemizde trafik akışı oldukça rahatlayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X