Karacabey’de kurban fiyatları belirlendi

Yapılan ortak açıklamada, 2019 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarının girdi maliyetlerindeki anormal yükselişe rağmen ülke ekonomisinin sıkıntılı bir durumda olması dikkate alınarak makul bir şekilde tespit edildiğini kaydetti.

Karacabey’de kurban fiyatları belirlendi

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ile Karacabey Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol Demir, yaptıkları ortak açıklamada, 2019 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarının girdi maliyetlerindeki anormal yükselişe rağmen ülke ekonomisinin sıkıntılı bir durumda olması dikkate alınarak makul bir şekilde tespit edildiğini kaydetti.

Açıklamada, ‘’İlçemizde kurbanlık fiyatları büyükbaş karkas 45-50 lira kesim dahil, küçükbaş canlı baskül 25-27 lira olarak belirlenmiştir. İlçemiz yetiştiricilerinde ilçemize yetecek kadar veteriner kontrollü, yerli küçükbaş ve büyükbaş hayvan mevcuttur. Bu bakımdan ilçemiz halkının gün evvelinden kurbanlıklarını ayırtmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu arada Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı fiyatlar gerçekçi değildir. Diyanet İşleri’nin açıkladığı 890 liralık fiyatta, geçen yıldan ancak yüzde 4’lük bir artış öngörülmüştür. Yetiştiriciler 1-2 yıl çoluk çocuk çok zor şartlar altında yetiştirdikleri hayvanları bu fiyata verirlerse büyük zarar edip, iflas ederler” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X