Karaciğeri temizliyor! Çiğ olarak tüketirseniz…

Renginin, tadının yanı sıra şifasıyla da gönüllere taht kuran pancarın faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde etkileri şaşırtıyor.

Karaciğeri temizliyor! Çiğ olarak tüketirseniz…

Karaciğer sağlığını destekleyen pancar, karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Kanın temizlenmesini sağlayan pancar, kronik hastalıkları da engeller. Kan dolaşımını kolaylaştırdığı için tansiyonu düşürür.
 

iStock-638010790

Eğer mide sorunları yaşıyorsanız bunun için pancar suyundan faydalanabilirsiniz. Pancarda bulunan betalain maddesi, sebzeye kırmızı rengini veren antioksidandır. İçerdiği lif sayesinde mide yanmasına iyi gelir.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta enerji deposu olduğunu söylüyor. Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C, P vitaminleri içeren kırmızı pancarın, mineraller bakımından da çok zengin olduğunu belirten Uslu, “Pancar, Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur. Pancarın yaprakları da aynı şekilde vitamin ve mineral açısından zengindir” diyor.
 

iStock-1023368024

Uzmanlar pancarın 15 dakikadan fazla pişirilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Pancarda bulunan antioksidanlar, kanseri önleyecek kadar güçlüler. Brtanin ve vulgaxanthin antioksidanları uzun süre kaynatıldığında ne yazık ki etkisini kaybediyor.

Pancar, iyi bir iltihap sökücüdür. Sabahları aç karnına limon ile karıştırıp tüketildiğinde vücudunuzun temizlendiğini fark edeceksiniz.

Pancar aynı zamanda saç dökülmesine, sedefe ve egzamaya iyi gelmektedir.
 

yy

Yan etkisi var mıdır?

Yüksek miktarda su ile seyreltilmeyen pancar suyu karaciğerinize zarar verebilir. Böbrek taşı olanlara pancar suyu tavsiye edilmez. Ses telleri geçici olarak zarar görebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X