Karaciğerinizin toksinlerle kaplı olduğuna dair 7 uyarıcı işaret

Karaciğer toksik madde ile dolduğu zaman vücudumuzun tepkileri farklı seviyelerde değişebilir. Doğru şekilde temizlenemediğinde atık birikir ve komplikasyonlara yol açar.

Karaciğerinizin toksinlerle kaplı olduğuna dair 7 uyarıcı işaret

Karaciğer, vücudun temizlenme sürecinde yer alan organlardan biridir. Kanda dolaşan toksik maddeleri filtreler ve ortadan kaldırır.

Düzgün işleyen bir karaciğer, yüksek yaşam kalitesine sahip olmanın anahtarıdır. Sonuçta, başka şeylere ek olarak belirli hormonları üretmenin yanı sıra metabolizmada da bir rol oynamaktadır.

Sorun şu ki; kötü yaşam tarzına ait alışkanlıklar ve kirli bölgelerde yaşamak karaciğerin bozulmasına ve çeşitli sorunlara yol açar.

Organ, vücudu arındırma kapasitesini düşürür ve yavaş yavaş kötüye giden sağlık durumu hakkında uyarıcı işaretler verir.

En büyük sorun, birçok insanın bu durumu görmezden gelmesidir. Bu soruna karşı zamanında harekete geçmezler çünkü semptomlarını diğer hastalıklarla karıştırırlar.

Bu nedenle, karaciğerde bir sorun olabileceğini gösteren bu 7 uyarı işaretinden bahsetmek istiyoruz.

Onları gözden kaçırmayın!

kilo-almak.jpg

1. Açıklanamayan kilo artışı

Karaciğerdeki toksinlerin aşırı birikimi, onun yağların sindirimine yardımcı olma kapasitesini etkiler. Bu durum, yağları vücuttan uzaklaştıran sürece müdahalede bulunur.

Kalorisi düşük bir diyeti takip ediyor olsanız bile; bu durum sağlıklı kiloda kalmanızı zorlaştırır.

Vücut, toksik yağ hücrelerini depolar ve daha sonra, karaciğer onları işleyemediği için, vücuda dağıtır.

2. Kronik yorgunluk

Sabit bir yorgunluk hissi ya da kronik yorgunluk belirtilerine sahip olmak da karaciğerin toksinlere boğulduğunun işaretleridir.

Karaciğer fonksiyonlarını tamamen yerine getirememesi metabolik komplikasyonlara neden olur. Böylece yukarıda belirtilen kombine reaksiyonlar meydana gelir.

Günlük görevlerimizi tamamlama yetimizi azaltan ağrı, iltihaplanma ve diğer sorunlara yol açabilir.

vucut-kokusu.jpg

3. Terleme ve vücut kokusu

Birçok kişi farkında olmasa da, karaciğerin fonksiyonları vücut sıcaklığı ve kokusuna da bağlıdır.

Toksin birikimi nedeniyle meydana çıkan güçlükler aşırı terleme ve hoş olmayan vücut kokularına neden olabilir.

Terleme ve koku, vücudun sıcaklığı ayarlama arayışının sonucudur çünkü vücut zehirli katkı maddelerine ve bakterilere karşı savaşırken ısınır.

4. Kistik akne

Ani bir akne salgını, karaciğer sisteminde meydana gelen bir hormonal problem ya da başarısızlığa işaret edebilir.

Eğer sivilceler iri, iltihaplı ve yara izi yapma eğilimliyse, sebep karaciğer arızasıyla ilgili bir şey olabilir.

Genel olarak bu cilt probleminden muzdarip kişiler, çoğunlukla karaciğerdeki toksin birikiminden dolayı sivilceleri kontrol altına almakta zorlanırlar.

Karaciğeri tamamen iyileştirmek için onu arıtmanın bir yolunu bulmalısınız.

alerji.jpg

5. Alerjiler

Toksinler, karaciğerin kendisini arıtma kabiliyetini düşürdüğü için, alerjik reaksiyonlara neden olan bir otoimmün reaksiyona neden olur.

Antikorlar, bir şeylerin doğru olmadığına karar verdiklerinde hemen vücudu etkileyen alerjenlere saldırırlar.

Eğer organ başarısız olmaya başlar ve bu işlevi yerine getiremez ise, vücut çok fazla histamin depolar ve aşağıdaki sonuçlara yol açar:

İltihaplanma hissi

Tüm vücutta kaşıntı

Baş ağrısı

Burun tıkanıklığı

6. Gastroözofajeal reflü

Gastroözofajael reflü hazımsızlık ve mide problemleri için ortak bir nokta olabilir, fakat aynı zamanda karaciğere ait bir problemin göstergesi de olabilir.

Organ düzgün çalışmayı başaramazsa, kandaki pH seviyeleri değişir ve çok fazla asitliğe neden olur.

PH seviyesindeki bu ani değişim mide astarını tahriş eder ve zayıflayan büzücü kaslar asitli suları hapseder.

agiz-kokusu.jpg

7. Nefes kokusu

Nefes kokusu, iyi bir ağız hijyeni alışkanlığınız olsa da, kalıcı bir sorun haline dönüştüyse bu durumun karaciğerle bir ilgisi olabilir. Kötü nefes, karaciğerin kandan uzaklaştırması gereken toksinleri işleme sürecinde meydana gelen komplikasyonların bir sonucu olabilir.

Karaciğer fonksiyonlarını yavaşlattığında, atıklar karaciğer dokusunda birikir ve birçok hastada hoş olmayan bir ağız kokusuna neden olur.

Eğer karaciğer ağır metallerle dolmuşsa ağızda hafif bir metal tadı bile bırakabilir.

Yukarıda belirtilen semptomlardan herhangi birine sahip misiniz? Eğer öyleyse, karaciğer probleminiz olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzla iletişime geçin. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarınızı geliştirin ve detoks işlemine yardımcı olan içecekleri ve gıdaları tüketmeye çalışın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X