Karaman ikinci yarıdan umutlu

Çaykur Rizespor Teknik Direktör Hikmet Karaman, “İkinci yarının sonuna kadar oynayacağımız futbolla ve bunu skora yansıtarak takımın gelişmesini görmek istiyoruz” dedi.

Karaman ikinci yarıdan umutlu

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu’nda yarın sahasında Beşiktaş’la karşılaşacak olan Çaykur Rizespor’un eknik Direktörü Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, transferde doğru işler yaptıklarını anlattı.

 

Karaman, 5-6 oyuncu alabilecek durumda olduklarını belirterek, “Ama yanımda oturacaksa adam almamıza gerek yok. Yabancı oyuncu için elimizdekileri göndermemiz gerekiyor. Maliyetler son derce yüksek. Liban Abdi’nin sözleşmesini askıya almak zorunda kaldık. Göndermek istedik ama maliyeti nedeniyle kulüpler almak istemiyor” diye konuştu.

Transferde futbolcuların istediği takımı tercih etmesinin zor olduğunu anlatan Karaman, “Mustafa Yumlu üç kez aradı ve ‘hakkını helal et hocam’ dedi. İstemeyerek gitmek zorunda kaldı. İki kaliteli yabancı oyuncu aldık, doğru adımlar atarak aldık. Aramıza katılmayan sadece Viera kaldı” ifadesini kullandı.

Karaman, Asya ve Afrika Kupası’nın Anadolu takımları için büyük bir handikap olduğunu dile getirerek, sözleşmelerde çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Fulcunun ilk transfer yapıldığında milli takımlarında oynamasa bile daha sonra çağrılabildiğine dikkati çeken Karaman, “Kulüplerin FIFA’yı zorlamaları gerekiyor. Oyuncuya para, bonservis veriyoruz, sakatlanınca 3 maç oynamayınca büyük zarar görüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden FIFA’ya yaptırımlar getirilmesi gerekiyor. Biz bunun sıkıntısını oynadığımız maçlarda çektik” dedi. 

–  “Kazanamama’ diye bir durum tanımıyoruz”

Karaman, takımının, “iç sahada kazanamama handikapı” dedikodusuna cevap vermesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Futbolda handikap falan tanımıyorum. Demek ki eksiğimiz var. Bunun içerisinde hepimiz var. ‘Kazanamama’ diye bir durum tanımıyoruz. Kaybedebilirsin. Kaybederken adam gibi kaybedeceksin. İkinci yarının sonuna kadar oynayacağımız futbolla ve bunu skora yansıtarak takımın gelişmesini görmek istiyoruz. Gelişim kolay olmaz. Bir çocuk 9 ayda anne karnında besleniyor ve doğuyor. Orta sahayı geçmeyen, kaleye şut aymayan üç pas yapmayan bir takımı teslim aldık. Yalansa ‘yalan’ deyin. Ligin en az atak yapan en az gol atan, en çok gol yiyen takımını teslim aldık. Bir takımı geliştirmek o kadar kolay değil ama oyuncularımız cevap vermeye başladı.” 

– “Beşiktaş karakterli bir takım”

Beşiktaş ile ligde ve kupada üst üste iki maç oynayacaklarına dikkati çeken Karaman, bu maçları sahalarında oynamalarının kendileri için bir şans olduğunu söyledi.

Karaman, Beşiktaş’ın ligin en iyi ekip havası yakalayan takımı olduğunu vurgulayarak, çok iyi bir rakibe karşı sahaya çıkacaklarını ifade etti.

Beşiktaş’ın bazı maçlarını seyrettiğini anlatan Karaman, “Karakterli bir takım. Veli Kavlak kırmızı kartı geri aldırdı. Karakterli bir oyuncu yapısına sahip. Necip’in korner durumunda centilmenliği var. Beşiktaş, birbiri ile uyumu olan Demba Ba’sı, Sosa’sı, Cenk’i, Serdar’ı, Gökhan Töre’si, Olcan’ı birbirlerini seven ve Biliç ile özdeşleşmiş, Türkiye’de kolej havasını veren ve saha içerisinde gerçekten iyi futbol oynayan bir ekip. Her an gol atabilirler. Minimum hata ile oynamamız gerekiyor. Her şeye rağmen iyi bir maç çıkarabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X