Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Bursa iki bölgeye ayrıldı…

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin ve TSK mensuplarının görevlerinden ayrılmaları gerektiğini belirten kararı ile seçim bölgelerinin yeniden düzenlenmesini içeren kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Bursa iki bölgeye ayrıldı…

Buna göre, milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin en geç 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor. Kamu görevinden emekli olarak adaylık başvurusunda bulunacaklar için de emeklilik dilekçesini verecekleri son tarih 26 Nisan olarak belirlendi.

YSK kararında, çıkaracağı milletvekili sayısı 18’e kadar olan iller 1, çıkaracağı milletvekili sayısı 19’dan 35’e kadar olan iller 2, çıkaracağı milletvekili sayısı 36 ve daha fazla olan iller 3 seçim çevresine bölündü. Buna göre, 36 milletvekili çıkaracak Ankara 3, 20 milletvekili çıkaracak Bursa 2, 98 milletvekili çıkaracak İstanbul 3 ve 28 milletvekili çıkaracak İzmir 2 seçim çevresine bölündü. Bu seçimde ilk kez 3 seçim çevresine bölünen Ankara’da bir milletvekiline 151 bin 250 kişi düşecek.

146 BİN 840 KİŞİYE 1 VEKİL…

İlk kez 2 seçim çevresine bölünen Bursa’da bir milletvekiline 146 bin 840 kişi düşecek. Büyükorhan, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli ve Osmangazi 1 numaralı seçim çevresi, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Keles, Kestel, Mudanya, Orhangazi, Yenişehir ve Yıldırım 2 numaralı seçim çevresi oldu.

İstanbul’da bir milletvekiline 153 bin 359 kişi, İzmir’de ise bir milletvekiline 152 bin 845 kişi düştü. 24 Haziran’daki milletvekili genel seçiminde tek milletvekili çıkaracak il ise Bartın oldu. Bir önceki seçimde bu ilden TBMM’ye 2 milletvekili gitmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X