Karda aç kalan hayvanlara 2 ton yem bırakıldı

Bursa’da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri, karlı ve soğuk geçen kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Nilüfer ilçesindeki köylerde ormana yem bıraktı.

Karda aç kalan hayvanlara 2 ton yem bırakıldı

Nilüfer ilçesinin İrfaniye ve Balabancık köylerinde kuşlar için önceden belirlenen alanlara 2 ton yem bırakıldı. Bırakılan yemleri karda yiyecek bulamayan kuşların büyük bir iştahla yemesi kameralara yansıdı. Yaban kuşları yemleri kısa sürede bitirdi. 

Orman ve Su İşleri 2’ Bölge Müdürü Yahya Güngör, “Dünden itibaren ilimizde yoğun bir kar yağışı var. Yaban hayatını destekleme konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaban hayvanlarının bu soğuk kış şartlarından zarar görmemeleri ve şehre inmemeleri için yemleme yapıyoruz. Biz bu çalışmaları bir plan çerçevesinde yapıyoruz. Zorlu kış şartları devam ettiği müddetçe çalışmalarımız sürecek. Bu yıl boyunca yaban hayvanlarına 15 ton yem bıraktık. Bugün de 2 ton yemi yaban hayvanlarına bırakacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X