Kardelen kapasitesini üç kat artırdı

İlka Şekerleme, mevcut otomatik paketleme hattını tam otomatik hatta dönüştürerek, üretim kapasitesini 3 kat arttırdı.

Kardelen kapasitesini üç kat artırdı

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, yaptığı açıklamada, Kardelen ve Yaylacık markaları ile iç pazara Cardelion markası ile de yurt dışı pazarlara kestane şekeri ürettiklerini söyledi. Tesiste yüksek teknolojiye sahip makinelerle üretim yaptıklarının altını çizen Akgün, ‘’Önceliğimiz hijyen ve yüksek kaliteli üretimdir. 2007 yılında sektörde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi alan ilk firmayız. Kısa süre önce de TSE tarafından verilen FSSC 22000 Belgesi’ni alarak sektörümüzde bir ilke daha imza atmış olduk” dedi.

Sektöre makineleşme konusunda da öncülük ettiklerine işaret eden Akgün, tesislerine kazandırdıkları yeni paketleme makinesiyle bu alandaki başarılarını bir adım daha ileriye taşıdıklarını anlattı. Akgün, ‘’Kurulduğumuz günden beri sektörümüzdeki yenilikleri yakından takip ediyoruz ve ilk uygulayıcısı olmaya önem veriyoruz. Kazandığımızı işimize yatırıyoruz” şeklinde konuştu.

33 ÜLKEYE SATIŞ

Azimle, sabırla, inançla çıktıkları kestane şekeri üretimi yolculuğunda 3 farklı marka ve 50 dolayında ürünü iç ve dış pazara sunduklarını da söyleyen Mümin Akgün, bugün için Türkiye’de 24, Suudi Arabistan’da 4 şubeleri olduğunu ifade etti. Akgün, “Buna ilave olarak yurt içi ve dışındaki bayilerimiz aracılığı ile 5 kıtada 33 ülkeye kestane şekeri satıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X