Karsak’tan körfeze pislik akıyor

Orhangazi’den Gemlik körfezine kadar uzanan Karsak deresinde bazı bölgelerdeki durum içler acısı.  Derenin yıllardır yaydığı pis kokular ve atıkların birikintileri, bölgede kötü bir görüntü oluşturuyor.

Karsak’tan körfeze pislik akıyor

Gemlik’te yıllardır pis koku ve kötü görünümün yanı sıra sağlığı da tehdit eden Karsak deresi, blgedeki vatandaşları rahatsız etmeye davam ediyor. 

Özellikle inşaat atıkları, moloz ve bir çok atığın atıldığı dere boyunca ortaya çıkan manzara halkın tepkisini çekiyor. Çevresinde zeytin tesisleri, sanayi kuruluşları ve yerleşkelerin yer aldığı derede fabrika atıkları, inşaat atıkları, mesken atıkları kirliliğe neden oluyor.

Geçmiş yıllarda balıkların dahi yaşadığı deredeki kirlilik günden artıyor. Verimli Orhangazi ovası içinden geçen Karsak Gemlik körfezine dökülüyor. Ovada tarım yapan vatandaşlar, Karsak deresindeki kirliliğe dikkat çekerek, zaman zaman bu dereden mahsullerini suladıklarını belirterek önlem alınmasını istiyor. 

GÜNDEN GÜNE KİRLENİYOR

Geçmiş yıllarda balıkların dahi yaşadığı deredeki kirlilik ise günden artıyor. Özellikle inşaat atıklarının döküldüğü dere güzergahında ortaya çıkan kirlilik ise tehlike yaratıyor. Verimli Orhangazi ovası içinden geçen Karsak Deresi, diğer etkenlerle de kirliliği artarak Gemlik Körfezine dökülüyor. Ovada tarım yapan vatandaşlar, Karsak deresindeki kirliliğe dikkat çekerek, zaman zaman bu dereden ürünleri suladıklarını, derenin de direk denize döküldüğünü belirterek, bu kirliliğe karşı önlem alınmasını istiyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X