Karsan elektrikli ‘Atak’ı görücüye çıkarıyor

Karsan, 8.1 metre uzunluğundaki şehir içi yolcu otobüsü Atak’ın elektrikli versiyonunu ilk kez IAA Hannover Fuarı’nda dünyanın beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Karsan elektrikli ‘Atak’ı görücüye çıkarıyor

 Dinamik tasarım özellikleriyle ön plana çıkan Karsan Atak Electric, alçak tabanıyla iniş ve binişlerde büyük kolaylık sağlarken, ergonomik özel tasarım koltukları, tekerlekli sandalye rampası ve yardımcı bağlantıları, USB çıkışları ve güçlü klima sistemiyle de yolcularına üst düzey konfor vadediyor.

230 kW güç ve tam 2.400 Nm tork üreten tamamen elektrikli motor, sıfır emisyon ve sessizlik özelliğiyle birlikte yüzde 24 eğimli yol koşullarında dahi tam performans sağlıyor. Toplamda 300 km’ye kadar menzil sunan Karsan Atak Electric, sadece 2,5 saatte hızlı şarj olabiliyor. Aracın 57 kişilik yolcu kapasitesi bulunuyor.

RAKİPLERİNE FARK ATIYOR

Karsan CEO’su Okan Baş, aracın sahip olduğu ileri teknolojiyle yüksek verimlilik ve konfor vaat ettiğini söyledi. Baş, ‘’Atak Electric, 300 km’ye kadar olan menzili ile rakiplerine ciddi oranda fark atıyor. Böylece hizmet saatleri içerisinde aracı şarj etmek için bekleme yapmaya gerek kalmıyor ve kesintisiz şekilde hizmet verebiliyor.

İlk kez IAA Hannover Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak olan Atak Electric, için öncelikli hedefimiz ise Batı Avrupa ülkeleri pazarı olacak” dedi. Karsan Atak Electric’in 2019 yılının yaz aylarında yollarda olacağını ifade eden Baş, şöyle devam etti: ‘’Atak Electric, Karsan AR-GE ekibinin BMW ile birlikte, BMW’nin binek otomobillerinde kullandığı teknolojik altyapıyı kullanarak endüstriyelleştirmek üzere geliştirdiği bir prototip.

Hannover fuarında da bu prototipi ilk kez gösteriyoruz. Bu prototipi Karsan, diğer elektrikli araç geliştiren markalardan farklı, ticari olarak da kendini kanıtlamış yüksek teknolojik altyapı kullanarak, çok kısa sürede seri üretime geçebilecek şekilde geliştirdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X