Kars’ta başlayan kan davası Bursa’da bitti

Kars’ta akraba olmayan iki aile arasında geçen sene başlayıp Bursa’da devam eden ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışla sona erdi.

Kars’ta başlayan kan davası Bursa’da bitti

Kars’ın Selim ilçesi Dölbentli köyünde, Yurttapan ve Bahçıvan aileleri arasında geçen yıl ağustos ayında 13-14 yaşlarındaki iki çocuğun kavgasıyla başlayan olaylar kan davasına dönüştü. Bursa’da devam eden olaylarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi tutuklandı.

 

Dölbentli nüfusuna kayıtlı İzmir Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaplan Tatar’ın ara bulucuğuyla başlayan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından da desteklenen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

 

Merkez Yıldırım ilçesindeki Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Yurttapan ve Bahçıvan ailelerinin temsilcileri ve protokol üyelerinin katılımıyla tören yapıldı.

 

Törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 2 kişinin öldüğü vahim olayların söz konusu olduğunu söyledi.

 

Ailelere seslenen Karaloğlu, “Yaşananlar sadece şeytanı mutlu etti. Bugün ise onu üzmeye geldik. Yarın bayram arifesi, ne olur şeytana uyup barışı bozmayın. Rabbim huzurunuzu ve barışınızı bozmasın. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin” diye konuştu.

 

Daha sonra, iki ailenin temsilcileri, Vali Karaloğlu, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, BESOB Başkanı Arif Tak, Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı Sabri Akgün, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı ile Kaplan Tatar’ın şahitliklerinde barış sözleşmesini imzaladı. İmzaların atılmasının ardından iki aile üyeleri birbirlerine sarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X