Kaşıkçı cinayetini örtbas etmedik

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas ettiği iddialarını yalanladı. 

Kaşıkçı cinayetini örtbas etmedik

Macaristan’daki temasları sırasında açıklamada bulunan Pompeo, Demokrat Partili milletvekillerinin hükümetin İstanbul’da öldürülen Suudi gazetecinin cinayetini örtbas ettiği yönündeki iddialarını yalanladı. Pompeo, ‘ABD cinayeti örtbas etmedi ve olayla iligli soruşturma üzerinde titizlikle çalışılıyoruz. Başkan bu konuda çok net, daha net olamazdı. Daha fazla bilgi edindikçe tüm failleri sorumlu tutmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

RİYAD ABD’NİN TALEBİNİ REDDETTİ

Wall Street Journal gazetesi de Kaşıkçı cinayetinin baş şüphelisi olarak görülen ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın eski danışmanı olan Kahtani’den hesap sorulması için kapalı kapılar ardında Suudi Arabistan’a baskı yapıldığını ancak Riyad’ın buna uymadığını yazdı.  

Habere göre ABD’li bir yetkili, Kahtani’nin hala bin Selman’a el altından danışmanlık yaptığını belirtirken, Suudi bir yetkili de “Bin Selman hala tavsiye için Kahtani’ye gidiyor ve yakınındakilere Kahtani’nin hala kendisinin danışmanı olduğunu söylüyor” açıklamasını yaptı.

Habere göre Suudi yetkililer de Kahtani’nin hakkında seyahat yasağı olmasına rağmen Abu Dabi’ye gittiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X