Katar, Udeyd üssünü NATO’ya açıyor

NATO ve Katar, ittifaka bağlı kuvvetlerin Katar topraklarını transit olarak kullanımını ve El Udeyd Askeri Üssü’ne erişimini sağlayacak askeri anlaşmaya imza attı.

Katar, Udeyd üssünü NATO’ya açıyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani arasında Brüksel’de gerçekleşen ikili görüşmenin ardından NATO’dan yazılı açıklama yapıldı.

Bu anlaşmanın bölgede ve Afganistan’daki NATO misyon ve operasyonlarına katkıda bulunacağı ifade edilen açıklamada, Stoltenberg’in anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı vurgulandı.

Açıklamada NATO ve Katar güçlerinin, Libya’da birlikte çalıştığı ve Somali’nin kıyısında korsanlık faaliyetleriyle birlikte mücadele ettiği hatırlatıldı.

Katar’ın başkenti Doha’nın 30 km güneybatısındaki El Udeyd Hava Üssü, ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı’na (AFCENT) evsahipliği yapıyor. Çoğu havacı 11 bin Amerikan askerini ağırlarken ABD’nin hava gücünün bölgedeki merkezi konumunda.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X