Katar’a ihracat yüzde 62 arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’den Katar’a yapılan ihracat 2018’de önceki yıla göre yüzde 62’lik artışla 1 milyar 19 milyon dolara ulaştı.

Katar’a ihracat yüzde 62 arttı

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Özer, iki ülke arasındaki ilişkilere dair yaptığı açıklamada, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğini kaydederek, özellikle siyasi anlamda mükemmel denilebilecek bir seviyede olduğunu söyledi. Özer, Türkiye’nin Katar’a ihracatının geçen yıl 2017’ye göre yüzde 62 artarak bir milyar 19 milyon dolara çıktığını hatırlattı.

Katar’ın Türkiye’ye dışsatımının da yükseldiğini ifade eden Özer, ”İki ülke arasında ticaret hacmi 2 milyar doları aştı” dedi. Özer, Katar’dan Türkiye’nin ithal ettiği ürünlerin başında LNG’nin (sıvılaştırılmış doğal gaz) geldiğini kaydederek, onu petrokimya, gübre, alüminyum gibi ürünlerin takip ettiğini bildirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X