Katili az bir cezayla mı kurtulacak?

Almanya Offenbach kentinde bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken, 18 yaşındaki Sırp genci Sanel M.`nin yumruk darbesiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak`ın katil zanlısının alac

Katili az bir cezayla mı kurtulacak?
Alman basınında yer alan haberlere göre soruşturma, katil sanlısı Sanel M. hakkında cinayete teşebbüsten değil, yaralama ve buna bağlı ölüm fiilinden yapılıyor. Alman yasalarına göre, bu suç için öngörülen en yüksek ceza 10 yıl. Sanel M.’nin suç dosyası kabarık olmasına rağmen, yasada öngörülen en yüksek cezayı alması beklenmiyor.
 
3-5 YIL CEZA ALABİLİR, O DA TECİL EDİLEBİLİR
 
Deutshe Welle’ye açıklamalarda bulunan Max-Planck Enstitüsü Müdürü Ceza Hukukçusu Hans-Jörg Albrecht’e göre, Tuğçe’nin katil zanlısı büyük bir ihtimalle 3-5 yıl ceza ile kurtulabilir. Başka hukukçular da, yasalar gereği zanlının muhtemelen 3 yıl gibi bir cezaya çarptırılabileceğini öngörüyor. Hatta cezanın tecil edilebileceği de ortaya atılan görüşler arasında.
 
DAVA AÇILMASI 6 AYI BULACAK
 
Basına yansıyan haberlere göre, Sanel M. Tuğçe’ye vurduğunu itiraf etti. Ancak Sanel M., Tuğçe’ye yumruk değil, tokat attığını iddia ediyor. Savcılığın ön soruşturmasına göre, Tuğçe başına aldığı sivri olmayan bir darbe neticesinde hayatını kaybetti. Ancak savcıların, Tuğçe’nin, katil zanlısı Sanel M.’nin darbesiyle mi, yoksa darbenin etkisiyle başını yere çarpması sonucu mu hayatını kaybettiği üzerinde durduğu belirtiliyor. Şahitlerin dinlenmesi ve kamera görüntülerinin incelenerek soruşturmanın tamamlanmasının 6 ay alabileceği öngörülüyor. Davanın 2015 yılının ilk aylarında Darmstadt’ta açılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X