Katma değerli üretimin değeri ortaya çıktı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, katma değerli üretim ve ihracatın öneminin son dönemde yeniden ortaya çıktığını söyledi.

Katma değerli üretimin değeri ortaya çıktı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Burkay, dün Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen müşterek komiteler toplantısında konuştu. BTSO çatısı altında 3 bini aşkın komite toplantısı yapıldığını hatırlatan Burkay, bunların sonucunda 40’a yakın makro projenin ortak akıl etrafında şekillendiğini belirtti.

Bursa’nın tüm ekonomik parametrelerde Türkiye’nin moral ve motivasyon kaynağı olduğuna işaret eden Burkay, ”Ortak akılla Bursa’yı hedeflerin de ötesine taşımayı başardık. Tüm komiteler yüksek performansla çalışmalarına başladı. Ülke olarak son dönemde maruz kaldığımız döviz kaynaklı ekonomik saldırılar katma değerli üretim ve ihracatın değerini bir kez daha ortaya çıkardı” dedi.

YENİ KREDİ PAKETİ

İçinde bulunulan zor günlerde üyelerin yanında olduklarını vurgulayan BTSO Başkanı Burkay şunları kaydetti: ”Oda olarak üyelerimizi nefes kredisi kapsamında nisan ayından bu yana yaklaşık 450 milyon liralık kaynaktan faydalandırdık. 41 bin üyemiz için bu yıl da uygun faiz ve ödeme koşullarıyla 50 bin liradan 200 bin liraya kadar kullanabilecekleri yeni bir kredi paketi hazırladık. İlk 6 ay ana para ödemesiz, 13 ay eşit taksitli geri ödemeli,  toplam 18 ay vadeli kredi paketinin aylık faiz oranı ise 1.85.”

ESKİŞEHİR’LE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Toplantı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile BTSO arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Marmara havzasında ISO ile başlatılan stratejik işbirliklerine ESO ile yeni bir boyut kazandırmak için bir araya geldiklerini ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ” Protokolle birlikte oluşacak yüksek teknoloji çalışma grubuyla ortak aksiyon planlarını belirleyeceğiz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X